Subota, 18.07.2009.

OKO 2 TISUćE GRAđANA POTPISALO PETICIJU ZA OčUVANJE SINJSKOG RODILIšTA I STACIONARA

Oko 2 tisuće građana potpisalo je peticiju za očuvanje sinjskog rodilišta i stacionara. Nezavisni vijećnik Miro Bulj, kazao je kako će se peticija potpisivati i sutra, 19. srpnja, od 8 sati na Trgu kralja Tomislava. Idući tjedan potpisivat će se i u drugim gradovima i općinama Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

Hrvatska stranka umirovljenika Otok danas, 18. srpnja, će održati redovnu izbornu skupštinu. Skupština će se održati u 19 sati u restoranu đimbeg.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2009."Predsjednik Gradskoga vijeća Milan Smoljo sinoć je svečano otvorio Dane Alke i Velike Gospe. Na otvaranju su nastupili Gradska glazba, mažoretkinje, KUD-ovi, i glazbenici Joško Delić-Zurzi i Ivica ćosić-ćoso. Na košarkaškom igralištu održana je prva večer 7. Sinjskog SARS-a, koja će se nastaviti i večeras u 22,30 sati.


Na Meljači u Brnazama održava se Brnaški dernek. Na športskom centru Ante Mandac održano je natjecanje u gađanju glinenih golubova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Petar Kokot, a ekipa Lepušina iz Brnaza.

U 17,30 na športskom centru Sveti Mihovil igrat će se finalni susret nogometnog turnira veterana Dicma i OSK-a.
Nastavlja se i turnir u balotama, a organizirano je i natjecanje u skoku u dalj s mjesta, lomljenje ruke i dječja čoja. U okviru kulturno-zabavnog programa održat će se večer folklora, nastupit će guslar i diplar, a na kraju večeri najvljen je koncert Joška Delića-Zurzija.

Turistička zajednica, Grad Sinj i Hit radio i ove godine su pokrenuli natječaj za izbor najboljeg balkona i okućnice na području Sinja. Prijave se primaju na broj telefona 660-550.

Na Gljevu je počela devetodnevna umjetnička kolonija na kojoj se okupilo oko 20 slikara i kipara.

SPORT

U prijateljskoj pripremnoj utakmici Junak je jučer u Hrvacama pobijedio Dugopolje 2:1.

U ponedjeljak počinju pripreme ostalih nogometnih klubova. Trećeligaš Hrvace s pripremama će početi u 18,00 sati, u 17,30 prozivka je i prvi trening Glavica, a u 19,00 sati OSK-a.

Vaterpolisti Sinja rezultatom 6:2 pobijedili su Omiš u prvenstvenoj juniorskoj utakmici koja je igrana na Gradskom bazenu u Sinju.

Večeras će se u 19,00 sati održati izvanredna izborna skupština rukometnog kluba Cetina Sinj. Nakon izviješća o radu kluba i razriješenja voditelja pristupit će se izboru predsjednika i dopredsjednika, te ostalih organa kluba.

Udruga za prevenciju ovisnosti Novi put Sinj u okviru projekta Sinj-grad zdrave mladeži organizirala je natjecanje u vaterpolu i plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Sinja. Kao gosti će sudjelovati i djeca iz Dugopolja i Okruga na čiovu. Natjecanje na gradskom bazenu počinje sutra, 19. srpnja, u 9 sati.