Srijeda, 18.07.2007.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na sjednici Gradskog poglavarstva grada Sinja održanoj jučer razmatralo se 15 točaka dnevnog reda. Najveći broj točaka zauzimale su informacije koje će biti proslijeđene Gradskom vijeću. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i
Usklađivanje sa zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti kojeg je hrvatski Sabor donio 13. prosinca 2006. godine, zakonom je definarano radno vrijeme ugostiteljskih objekata te mogućnosti i obveze da predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave svojom odlukom mogu odrediti i drukčije vrijeme pod određenim uvjetima u okviru onoga što im je zakon omogućio. Ovom odlukom udovoljilo se zakonskim odredbama, a većina članaka odluke kako nam je rekla pročelnica za komunalne djelatnosti Ivana Majić
U skladu je sa postojećim radnim vremenom ugostiteljskih objekata koja je još uvije na snazi.

NIKOLA TOMAšEVIć PRIMIO PROFESORE I TRENERE "OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL"Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević jutros je u Gradskoj vijećnici primio profesore i trenere koji će treću godinu zaredom u Sinju organizirati «Open fun football school» koja će se održavati od 18. do 22. kolovoza u Sinju. 15 mladih trenera predvođenih Ivicom Glavanom sutra odlaze i u Sarajevo kako bi sudjelovali na edukatinim radionicama UEFA-e inače organizatora projekta «Open fun football school».

OBAVIJEST

Noćas između 2 i 5 sati ujutro izvršiti će se prva adulticidna dezinsekcija komaraca na području grada Sinja i naselja, Turjaci, Brnaze Suhač, Lučane, Karakašica, ćurlini i Glavice. Dezinsekcija će se izvršiti će ULV metodom s vozila. Iz Likomed veterine koja će obavljati dezinsekciju mole sve građane a posebno one koji pate od plućnih bolesti i alergija da u tom periodu zatvore prozore. Upozorili su i pčelare da za vrijeme vršenja dezinsekcije zatvore košnice , a večeras uklone pojilice. Za više informacija možete se obratiti na broj Likomed-veterine 701 -400.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub dobrovoljnih davatelja krvi Dicmo organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u petak u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu, s početkom u 09,00 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru sinjskog Kulturnog ljeta u Galeriji Galiotović su postavljene dvije izložbe. Andrija Vučković izložio je svoje radove u žici, a akademska slikarica Anamarije Botteri Peruzović predstavila se s 18 ulja na platnu, s tematikom planine.
Izložbe se mogu pogledati od 9,00 do 12,00 i od 18,00 do 21,00 sat.

SPORT

Sinjanin Tomislav žigo u četvrtak će pokušati preplivati jezero Peruča, od brane do ušća Cetine u Peruču. Na ovaj pothvat do sada se, koliko je poznato, nitko nije odvažio. Start je zakazan u 10,00 sati, a Tomislav žigo predpostavlja da će mu za preplivavanje Peruče biti potrebno sedam do osam sati.