Utorak, 18.07.2006.

Mesić pokrovitelj Alke, ali ne zna hoće li u Sinj


HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić najavio je danas na Pantovčaku da će prihvatiti pokroviteljstvo nad ovogodišnjom, 291. sinjskom Alkom, ali da još ne zna hoće li i doći na Alku.

"Sa sigurnošću mogu reći da ću prihvatiti pokroviteljstvo i poslati uobičajene darove. Ali, da li ću ja doći (na Alku) još ću vidjeti, još imate obaviti neke poslove", izjavio je predsjednik Mesić tijekom susreta sa sinjskim gradonačelnikom Nikolom Tomaševićem i predsjednikom Uprave Viteškog alkarskog društva (VAD) Stipom Jukićem koji su ga zamolili da obnovi pokroviteljstvo i dođe na Alku.

IZVOR:Index/Hina
FOTO:FaH
...

PROSVJED DJELATINKA "DALAMTINKA NOVA" NIJE ODRžAN

Djelatnici "Dalmatinke Nove" jučer su trebali održati mirni prosvjedu trajanju od 5 minuta kako bi podržali svijih 10 suspendiranih kolega te zatražili odgovore od poslodavca o razlozima njihove suspenzije. Prosvjed, kako doznajemo od sindikalne čelnice Ive Radonje, ipak nije održan zbog prijetnje izvarednim otkazima. Inače, mirni prosvjed u trajanju od 5 minuta kaže Radonja nikako ne bi ugrozio proizvodnju jer bi tek dio djelatnika mirno došao do kapije kako bi izrazio nezadovoljstvo suspenzijama, a na ovaj način povrijeđena su po tko zna koji put prava radnika u toj tvornici - kaže čelnica sindikata

PROJEKT "KRAVATA OKO HRVATSKE" U SINJU

Prije nekoliko dana Academia cravatika predstavila je iznimno zanimljiv projekt "Kravata oko Hrvatske". Riječ je o umjetničkoj instalaciji autora Marijana Bušića kojoj je cilj u sljedećih 45 dana obići cijelu Hrvatsku te položiti gotovo 4 tisuće kilometara crvenoga konca uz kopnene i morske granice.
Tako su protekli tjedan članovi ove ustanove boravili u Tijarici, a danas je njihovo odredište Sinj. Naime, na Alkarskom trkalištu uz nazočnost alkara provući će simbolično crveni konac i na taj način dati svoj doprinost kulturnim zbivanjima u Cetinskom kraju.

SPORT


Sutra se svečano otvara novi Gradski stadion na predjelu šumarije. Službeni dio programa otvaranja počinje u 16 sati utakmicom mladih nogometnih nada Junaka i Glavica, a slavlje će uveličati svojim nastupom sinjske mažoretkinje i Gradska glazba Sinj. Pred sam početak susreta između Junaka i Hajduka koji počinje u 17 sati, očekuje se atraktivni nastup padobranaca, a posebno iznanađenje priredit će klub navijača sinjski Maligani.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2006."

U sklopu kulturno-zabavnog programa "Dani Alke i Velike Gospe" za četvrtak je najavljen koncert klasične glazbe Bože župića i njegovih gostiju. Koncert će se održati u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 20 sati.

Podsjetimo kako je otvorena i izložba akademskoga slikara Vladimira Katića, koja se može pogledati do 21. srpnja u Galeriji Galiotović od 10 do 12 sati.

VRIJEME

I danas je sunčano i vrlo toplo vrijeme, temperatura zraka u 8 sati iznosila je 22 stupnja Celzijeva.