Utorak, 18.06.2013.

SPK uvršteno u međunarodnu kulturnu razmjenu

Prosudbeno povjerenstvo 53. festivala hrvatskih kazališnih amatera, dodijelivši Mariji Cvrlje Radović za ulogu Puc Frau Mare nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi ‘Božićna bajka’ Mate Matišića, uvrstilo je Pučko sinjsko kazalište u međunarodnu kulturnu razmjenu.
Naime, predstava ‘Božićna bajka’ predstavljati će amatersko stvaralaštvo Republike Hrvatske na Festivalu ‘Fedra’ u Bugojnu u susjednoj Bosni i Hercegovini u okviru godišnje razmjene najuspješnijih predstava sa spomenutih kazališnih festivala.
‘Božićna bajka’ uvrštena je u program ‘Fedra’ festivala 6. srpnja ove godine u 20:30 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poparić pozvala SDP-ovce na povlačenje iz vlasti!

Jučer poslijepodne održana je konferencija za novinare sinjskog SDP-a, na kojoj je predsjednica Nataša Poparić još jednom istaknula kako koalicija SDP-HNS u Gradskom vijeću neće koalirati ni s kim. Napomenula je kako će sa svima surađivati na kvalitetnim projektima i programima. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PETA HAAŠKA KOLONA



U srijedu 19. lipnja 2013. u dvorani Franjevačkog samostana u 19.30 sati organiziramo predstavljanje knjige Zdravka Tomca -  PETA HAAŠKA KOLONA I NJEZINE ŽRTVE. Predstavljači: Admiral Davor Domazet Lošo, general Marko Lukić i autor knjige Zdravko Tomac.
IZVOR: SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

Kronika 192

Tijekom noći 17.lipnja u ulici Sv. Mihovila u Trilju, za sada nepoznati počinitelj provalio je u prostorije benzinske postaje, te otuđio cigarete. Materijalna šteta cijeni se na iznos od oko 8.000 kuna. Za počiniteljem se traga.
IZVOR: PU SD