Subota, 18.06.2011.

'Suza' šampion izložbe stokeKrava 'Suza' s OPG Ivana Putnika iz Brnaza osvojila je naslov šapmionskog grla i zaslužila šampionsko zvono 6. županijske izložbe stoke.
Šampionsko zvono u stočarskom dijelu pripalo je i jarcu s OPG Ante Jukića iz Ercegovaca.
Na hipodromu u Sinju održana je VI. županijska izložba stoke 'Sinj 2011.' koja se održala u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Udruge proizvođača mlijeka Dalmacije i Grada Sinja. Pokrovitelji izložbe bili su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i županija Splitsko – dalmatinska, a medijski pokrovitelj Hit radio. Svečano otvorenje izložbe proglasio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije mr. sc. Zdravko Barać. Pozdravne riječi izlagačima i okupljenim građanima uputili su još dogradonačelnica Elena Perković Paloš i dožupan Luka Brčić. U govedarskom djelu izložbe predstavljene su u šest kolekcija, dvije kolekcije smeđe, dvije holstein pasmine i dvije kolekcije buše, sa sveukupno 20 grla, koja su ocjenjena i rangirana.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Zlatna plaketa Petru Malbaši

Poznati sinjski ratni snimatelj Petar Malbaša dobio je još jedno vrijedno priznanje. Riječ je o 'Velikoj zlatnoj plaketi' kojom su Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata 'Podravke' i Udruga veterana 4. gardijske brigade Split, u suradnji s drugim braniteljskim udrugama, odlikovali Petra Malbašu za njegov izniman doprinos u Domovinskom ratu. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Županijska smotra folklora u Sinju

U organizaciji Saveza kulturno-umjetničkih društava splitsko-dalmatinske Županije i Hrvatske sekcije CIOFF-a, u Sinju će se danas i sutra održati 2. županijska smotra folklora i 2. Cioff fest Dalmacije.
Generalni pokrovitelj je Županija splitsko – dalmatinska, a pokrovitelj Grad Sinj. Na smotri će nastupiti 28 kulturno umjetničkih društava i gosti KUD 'Julije Benešić' iz Iloka.
Program će se odvijati u sinjskom kinu, s početkom u 20 sati, a prije početka sudionici će održati defile ulicama Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Utakmice završnice UMN Sinj, sezona 2010/201, sportska dvorana, nedjelja, 19.06.2011.
Utakmica za 3. mjesto
19 sati MNK SUTINA – MNK SATRIĆ CASPER

1. finalna utakmica
20 sati Š.D. DICMO – Š.D. BRANITELJ TURJACI
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog prometne nesreće na autocesti A 1 u smjeru Karlovca, na dionici između čvora Lučko i Donja Zdenčina vozi se otežano, u koloni i uz zastoje. Zbog velike gužve u prometu i vozila koja stalno pritječu na autocestu kolona je i 2-3 km prije naplate. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje i poštivanje sigurnosne udaljenosti.
Zbog kvara autobusa u tunelu Veliki Gložac na autocesti A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke vozi se uz ograničenje brzine. Vozače molimo za oprez.
Velike su gužve u prometu i na cestama u Istri i duž jadranske obale, osobito na prilazima turističkim središtima.

Na dionicama gdje su radovi u tijeku vozači mogu očekivati povremene smetnje i zastoje.

Dionica državne ceste D1 Knin-Gračac, zbog radova, zatvorena je za promet, od Očestova do Pađena. Obilazak je Knin-D59-Kistanje-ŽC6026-Obrovac-D27-Gračac i obratno, ili autocestom A1 (rok završetka radova je 1. srpnja).

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani, a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba. Obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod- istok.

Na Istarskom ipsilonu na čvoru Ivoli zatvoreni su izlazi u smjeru Rijeke i Pule. Obilazak je preko čvorova Cerovlje ili Rogovići. Na čvoru Vodnjan-sjever zatvoreni su izlazi u smjeru Kanfanara i Pule. Obilazak je izlaz u čvoru Vodnjan jug. Ulazi na Istarski Y u čvoru Vodnjan sjever su otvoreni.
IZVOR: HAK
...