Petak, 18.06.2010.

1. klubsko natjecanje u organizaciji Kickboxing kluba “Knez”- SinjJučer, 17. lipnja, u prepunoj dvorani T.I.Š. “Ruđera Boškovića” održano je 1. klubsko natjecanje u  organizaciji Kickboxing kluba “Knez”- Sinj. Nastupilo je 60-tak natjecatelja svih dobnih skupina,  od predškolske dobi, mlađih i starijih kadeta, juniora i seniora.
Natjecanje se odvijalo po pravilima Hrvatskog Kickboksing saveza.
Rezultati po kategorijama:...

Poljednji dan nastave dva učenika su ozlijeđena kod fontana ispred Fine i u Gradskom parku

Poljednji dan nastave dva učenika danas, 16. lipnja, su ozlijeđena kod fontana ispred Fine i u Gradskom parku. Učenici su na dva različita mjesta u gradu ozlijeđni dok su se naguravli ispred gadskih fontani.
Nešto prije deset sati u Gradskom parku ozlijeđen je učenik 8. razreda OŠ “Marko Marulić“. Do ozljeđivanja je došlo kada su se djeca posljednjeg dana nastave  naguravala kod vodoskoka. Jedan od učenika izgubio je  ravnotežu, pao na rub vodoskoka i ozlijedio  nogu. Kako doznajemo dječak je s ozljedom lijeve poktkoljenice prebačen u KBC- Split.

U ponedjeljak Natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta

Sinjski poljoprivrednici zainteresirani su za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Natječajem za zakup, koji će biti objavljen u ponedjeljak, obuhvaćeno je 437 hektara zemljišta. Oko 330 hektara daje se u zakup na 20 godina, a oko 107 hektara na rok od 5 godina. 
Prednost pri zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta imaju  obiteljska poljoprivredna gospodarstva čijem je nositelju to osnovna djelatnost, kazala je dogradonačelnica Sinja Elena Perković Paloš.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras će se prikazivati film “Seks i grad 2. dio. Početak je u 20,30 sati.

Obavijest

Brza cesta Solin–Klis povremeno se zatvara za sav promet zbog radova, i to d 9,00 do 9,30 sati, 13,00 do 13,30 i 21,00 do 21,30 sati. Obilazni pravac je Stara kliška cesta.

SportNakon 26 godina aktivnog igranja u NK OSK, legenda kluba Anđelko Marković Đelina je odlučio prestati sa aktivnim igranjem. Naime, nakon duge igračke karijere u kojoj  je  seniorski dres navukao  1989. godine, te brojnih uspona i padova koje je sa klubom  imao, Đelina će se svečano sa seniorima rastati ovo ljete na memorijalnom turniru „Luka Erceg i Ivan Kamber“ kada će biti njegova oproštajna utakmica.Više na www.opcina-otok.hr


U organizaciji AK Solin, a pod pokoroviteljstvom općine Zadvarje u subotu, 19. lipnja,  će se u Zadvarju održati prva atletska utrka „ Zadvarje 2010.“. Početak utrke je u 9 sati u centru Zadvarja, a staza je duga 10 kilometara. Organizator je pripremio bogate nagrade za najbolje, te prigodne nagrade za sve sudionike. Nakon proglašenja, će biti ručak. Da se očekuje zanimljiva utrka dokazuje podatak da se za utrku već najavio trenutno naš najbolji trkač Zoran Žilić član AK Zagreb ULIX, te legendarni maratonac Drago Paripović član AK Žumberak, inače vodeći u ukupnom poretku New Balance cestovnog kupa 2010. Velika želja organizatora je da se ova utrka narednu godinu nađe u sklopu HUCIPT-a, te da se boduje za New Balance cestovni kup.
Piše:Petar Norac Kevo, Sportske Novosti

Kronika 92

Sinoć, oko 21,30 sati, u Otoku Dalmatinskom, 55-godišnjak je u alkoholiziranom stanju /2,05 g/kg/ pucao u zrak iz za sada nepoznatog vatrenog oružja. Pronađeno je više streljiva i oružja. Nad navedenim je u tijeku provođenje kriminalističkog istraživanja.

Danas je provedeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom iz Košuta. Osnovano se sumnja da je dana 11. lipnja ove godine, u večernjim satima prilikom paljenja vatre, izgubio nadzor nad vatrom čiji je plamen zahvatio zastavu RH. Protiv navedenoga slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Od 19. lipnja počinju ljetne zabrane za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, subotom od 4 do 14 i nedjeljom od 12 do 23 sata.
IZVOR: HAK