Četvrtak, 18.06.2009.

OBAVIJEST

RADNICE DALMATINKE NOVE KOD GRADONAčELNIKA SINJA IVICE GLAVANA

Oko 10-tak radnika Dalmatinke Nove danas je gradonačelnika Sinja Ivicu Glavana upoznalo sa događanjima u Dalmatinci Novoj. Kako doznajemo od Ive Radonje sindikalne čelnice radnici su zamolili gradonačelnika da ne daje potporu i ne radi ustupke poslodavcima braći Laddini dok se ne isplati 9 zaostalih plaća radnici i ne dobiju otpremnine i potraživanja za 110 radnika. Radnici su za utorak najavili i mirni prosvjed ispred Visokog trgovačkog suda u Zagrebu ukoliko do kraja ovoga tjedna ne dobiju odgovor Suda o izuzeću Sudaca splitskog suda koji su zatražili Ladinniji. Sutra, 19. lipnja, će se održati i skup radnika ispred tvornice u 9 sati.

Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever Hrvatskom Helsinškom odboru uputio je dopis na zahtjev predsjednice nezavisnog sindikata Ive Radonje u kojem od predsjednika HHO-a Ive Banca traži sastanak i djelatnu potporu da se riješi agonija radnika Dalmatinke. Dopis u cijelosti možete poslušati u dnevniku Hit radija.

PRIOćENJE ZA JAVNOST NIKOLE TOMAšEVIćA

Nakon jučerašnje izjave predsjednika sinjskog HDZ-a dr. Stipe Jukića,u kojoj je prozvao Nikolu Tomaševića da je odustao od dogovora pri glasovanju za predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja,jer je umjesto da vijećnici Tomašević i šimac-Rako daju glas kandidati koalicije HDZ-HSS, isti su glasovali za izabranog predsjednika Milana Smolju. Danas se priopćenjem za javnost obratio gradski vijećnik Nikola Tomašević. U priopćenju između ostalog stoji "U osvit drugog kruga izbora poslije neuvjerljivih nastupa njihovih kandidata u javnim istupima preko posrednika ponuđeno mi je mjesto predsjednika GV u zamjenu za javnu podršku njegovim kandidatima,što sam također odbio"Ovo priopćenje u cijelosti možete poslušati u dnevniku Hit radija.

OBAVIJEST

Sutra, 19. lipnja, s početkom u 12 sati u sinjskoj Gradskoj vijećnici održati će se radni sastanak o mogućnosti uzgoja ljekovitog bilja na području Cetinskog kraja i zaleđa cijele Splitsko-dalmatinske županije. Riječi će biti i o plasmanu ljekovitog bilja odnosno preradi te prezentaciji uspješnih primjera. Sudionici sastanka bit će predstavnici županije, ministarstva obitelji, zadruge branitelja, Instituta za jadranske kulture i drugi. Sastanak je organizirao Poduzetnički centar Sinj.

4. žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE

U subotu, 20.lipnja, s početkom u 10 sati na sinjskom Hipodromu održati će se 4. županijska izložba stoke. Organizator manifestacije je Hrvatska poljoprivredna agencija, Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija. Pored izložbe najkvalitetnijih pasmina, krava , koza i ovaca posjetitelji će moći vidjeti stare zanate te prigodni program narodnih običaja.

JAVNA TRIBINA

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan pozvao je građane Sinja i okolnih mjesta na javnu tribinu pod nazivom "Gradonačelnik i njegovi zamjenici s građanima". Najavljena tribina održat će se u sinjskom gradskom kinu u subotu, 20. lipnja, u 10,30 minuta. Na pitanja građana odgovarati gradonačelnik Ivica Glavan i dogradonačelnici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović.

BLAGDAN SRCA ISUSOVA

Još danas traje duhovna priprava katoličkih vjernika u crkvi presvetog srca Isusova u Košutama uoči Blagdan srca Isusova koji se obilježava sutra, 19. lipnja. Svečanu svetu misu u Košutama će u petak u 18 sati predvoditi i propovjedati don. Mate Uzinić-rektor bogoslovije u Splitu.

Svečanost povodom blagdana Srca Isusova bit će i u nedjelju u Satriću. Nakon prijepodnevnog misnog slavlja, od 19 sati na športskom centru kod škole održat će se kulturno-umjetnički program. Nastupit će HKUD Peruća iz Hrvaca, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, komičar baba Manda i pučki pivači iz Tugara, a nakon toga glazbeni događaj večeri koncert Mate Bulića.

OBAVIJEST

Gradski bazen Sinj zatvoren je na nekoliko dana zbog skidanja kupole. Bazen će za sve korisnike biti zatvoren do ponedjeljka, 22. lipnja, do 9 sati doznajemo od voditelja.

IZLOžBA "KRAVAT U BAšTINI"

Grad Trilj organizator je izložbe "Kravata u baštini" Kaštelanske umjetnice Mirjane Ojdanić. Riječ je vrlo zanimljivoj izložbi na kojoj će biti izložene unikatne kravate, u paru muška i ženska. Izložba će se otvoriti večeras u Muzeju Triljskog kraja s početkom u 20 sati, a svi zainteresirani moći će je pogledati do 30. lipnja.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje obavještava sve zainteresirane kako do 26. lipnja traje prijava za različita osposobljavanja. Svi zainteresirani mogu se uz određene uvjete prijaviti za zanimanja: vozač viličara, zidar, tesar, armirač. Sve informacije mogu se dobiti u ispostavama područne službe za zapošljavanje.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje film "Terminator 4. dio" sa Christian Baleom u glavnoj ulozi. Početak je u 20,45 sati.

SPORT

Sinoć je u Sinju osnovana Udruga navijača Dinama Sinja i Cetinskog kraja. Na osnivačkoj skupštini nazočilo je 25 članova koji su za prvog predsjednika izabrali Davora Moru,te ostale članove predsjedništva udruge. Cilj Udruge, kako je istaknuo Moro, je nastaviti športsku popularizaciju zagrebačkog kluba organiziranja odlaska na utakmice, promicanje športskog navijanja, humanitarnu aktivnost s drugim športskim i ostalim udrugama. Dodajmo ovomu kako je prije osnivačke skupštine nekolicina pripadnika splitske Torcide fizički pokušala omesti ovo osnivanje, ali vrlo brzo i učinkovito djelovali su djelatnici PP Sinj.

Iz Ragbi kluba sinj pozvali su veterane kluba na trening i dogovor koji će se održati danas na ragbi igralištu na Trnovači u 18,30 sati. Veterani su pozvani i zbog dogovora o gostovanju u Splitu na turniru koji se organizira povodom 50 obljetnice postojanja kluba Nada-Split.