Srijeda, 18.06.2008.

POčINJU RADOVI NA PODIZANJU NASADA TREšANJA U UGLJANIMA


FOTO:tiger74.blog.hr

Tvrtka VRNI iz Zagreba u subotu će svečano otvoriti radove na podizanju najvećeg nasada trešanja u ovom dijelu Europe. Tim činom će započeti s realizacijom svog gospodarsko - proizvodnog projekta oživljavanja i intenziviranja poljoprivredne proizvodnje srednjedalmatinskog kraja. Nasad trešanja VRNI će podići na 45 hektara zemljišta u triljskom naselju Ugljane, uz Gospodarsku zonu čaporice.

AKTIVNOSTI TZ SINJTuristička zajednica Grada Sinja nastavlja s aktivnostima prezentiranja Sinja i Cetinskog kraja. Na izvlačenju parova za Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se održati u subotu u Zagrebu, pod okriljem Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, sinjska Turistička zajednica prezentirat će gastro specijalitete Sinjskog kraja. Na meniju će se naći Dalmatinski pršut, uštipci, Cetinski sir i arambaši koje će pripremiti restoran "Rustika".

Na dan svečanog otvaranja ovogodišnje manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe", 17. srpnja, TZ Grada Sinja upriličit će "Sinjsku večer". Direktor Turističke zajednice Ante Latinac kazao nam je da će sinjski ugostitelji za sve goste, koji tu večer budu u Sinju, pripremiti oko 5 tisuća arambaša i uštipaka. Organizirat će se i spremanje fiš paprikaša kojeg će pripremiti kuhari iz Slavonije.

SJEDNICA žUPANIJSKOG POGLAVARSTVA U SINJUžupanijsko poglavarstvo danas je u Sinju održalo 61. sjednicu. Razlog njenog održavanja u Sinju želja je da se podrže projekti Grada koje sufinancira županija, te da se Poglavarstvo osobno uvjeri u aktivnosti tih projekata, kazao je pred početak sjednice župan Ante Sanader. župan Sanader sa suradnicima posjetio je Samostan čudotvorne Gospe Sinjske, gradilište Alkarskih dvora i Spomen sobu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na sjednici je bilo riječi i o konkretnoj financijskoj potpori županije za Gospodarsku zonu Kukuzovac.

župan je obišao gradilište školske športske dvorane u Hanu, a razgovaralo se i o gradnji športske dvorane Oš Fra Pavla Vučkovića u Sinju.

Prilikom posjete sinjskom samostanu gvardijan fra Božo Vuleta goste iz županije podsjetio je da se ove godine otvara proslava 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja. Kazao je kako će se u narednih sedam godina nastojati ostvariti duhovni i kulturni sadržaji, od kojih su neki već u realizaciji. Izdvojio je obnovu gradske tvrđave i Alkarskih dvora, ali i namjeru da se objedine Arheološka zbirka franjevačkog samostana Sinj i Muzej Cetinske krajine, čiji je osnivač županija.
Gvardijan je podjetio da se na Starom Gradu ovoga ljeta, uz pet postojećih, namjeravaju postaviti još dvije postaje križnoga puta, a do 300 - te obljetnice obrane Sinja i ostalih sedam. Postaje će biti djela 14 različitih renomiranih akademskih kipara u Hrvatskoj.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENCIJE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa Socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj organizira još jednu akciju edukacije o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda.
Akcija će se održati sutra, 19. lipnja, u prostorijama SDP-a u 16,00 sati.

OBAVIJEST

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko - dalmatinske županije organizira trodnevno hodočašće u Mariju Bistricu, Veliko Trgovišće, Zagreb, Krapinu i Ludbreg. Zainteresirani branitelji mogu se prijaviti još danas na broj mobitela 099 673 10 44.

OBAVIJEST

U dvorani franjevačkog samostana danas će se s početkom u 19 sati i 30 minuta održati izborna skupština Ragbi kluba "Sinj". Na Skupštinu su pozvani svi članovi i prijatelji kluba.