Ponedjeljak, 18.06.2007.

ZAVRšENI IZBORI ZA VIJEćA NACIONALNIH MANJINA

Na izbore za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina u županijama, gradovima i općinama izašlo je u prosjeku oko osam posto upisanih birača, izvijestilo je Državno izborno povjerenstvo. Na razini gradova vijeća je biralo 5,91, a predstavnike u gradovima 8,21 posto birača. Na izbore za manjinska vijeća na razini općina odazvalo se 12,5 posto, a za predstavnike u općinama 12,23 posto birača. Najsveobuhvatnije izborima su pristupili Mađari, koji su se kandidirali na svim razinama i na izbore izašli u najvećem postotku. Na jučerašnjim izborima u Sinju je izabran predstavnik srpske nacionalne manjine za grad Sinj-Dušan Stojanac, dok je u Vrlici predstavnik srpske manjine čedomir Babić.

OBAVIJEST

«Likomed-Veterina» obavijestila je stanovnike općine Hrvace da će se od 19-21. lipnja na području Općine obavljati deratizacija odnosno suzbijanje štetnih glodavaca. Deratizacija će se obavljati antikoalgulantima prve i druge generacije čiji je antidot vitamin K1. Mole se mještani da onemoguće pristup djeci i domaćim životinjama prilaz kutijama u kojima je deratizacijsko sredstvo. Mještani Hrvaca koji ne budu u svojim domovima za vrijeme vršenja deratizacije ili ako iz bilo kojeg drugog razloga deratizacije ne bude izvršena mogu se javiti na telefon 701-400 te će im se naknado izvršiti.

SPORT

Sinoć je završen malonogometni turnir Ante Tonći Brkić u Dicmu gdje su u finalu malonogometaši cafe bara «Aqarius» stega Udovičići pobijedili ekipu «Arkadia nekretnine» rezultatom 2:1 i tako osvojili naslov najboljeg.

Malonogometaši Brnaza- Brnaze Restoran - Due pobjednici su malonogometne lige u Sinju gdje su u dva susreta bili bolji od «Best Ozzi» Blaškan.

Nogometni klub OSK dobio je novog trenera za narednu sezonu, a to je Roberzio Ugrin koji je do sada trenirao sinjski "Tekstilac"

Na velikoj međunarodnoj galopskoj priredbi održanoj u subotu u Sarajevu u glavnoj utrci slavilo je grlo Astala luče iz Galopskog kluba vreba iz Hrvaca

IZASLANSTVO MHDZ-a TRILJ POLOžILI VIJENCE I ZAPALILO SVIJEćE NA OLTARU DOMOVINE

Povodom 18. obljetnice osnutka HDZ-a a u spomen na sve preminule i poginule hrvatske branitelje i članove HDZ-a, izaslanstvo Mladeži HDZ-a grada Trilja položilo je vijence i zapalilo svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu, kod spomen križa hrvatskim braniteljima na Mirogoju te na grobu prvog Hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Predstavnici MHDZ-a Trilj bili su u službenom izaslanstvu Vlade RH zajedno s potpredsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i ministrom financija Ivanom šukerom.