Subota, 18.05.2019.

Putujući glazbeni festival Južna karavana u Sinju


Danas, 18. svibnja u Sinju gostuje putujući glazbeni festival Južna Karavana.
Ideja o putujećem festivalu pod nazivom JUŽNA KARAVANA nastala je u ljeto 2018. godine iz glave Željka Marače, pjevača i tekstopisca benda Teški osjećaji. Nakon zajedničkih svirki par bendova iz raznih kutaka Dalmacije, počelo se razmišljati o tome kako da se bendovi udruže i jedni drugima pomognu u promociji i organiziranju svirki. Zaista sjajna ideja kojim započinje jedan novi val na našoj maloj, ali vrijednoj dalmatinskoj glazbenoj sceni.
Festival će se održati u Pivnici Babilon Sinj, a nastupaju Seviter (Sinj), Teški osjećaji (Tisno), Go Lilly (Split), Stonetribe (Zadar) i Nikola’s Cage (Zadar).
Početak je u 21,30 sati, a ulaz je besplatan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga tenkista poziva na predavanje o PTSP-u


Zajednica Veterana Oklopno mehaniziranih postrojba HV (ZVOMP HV) provodi projekt ‘Poboljšanje kvalitete života Hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz razvijanje mreže izvan institucionalnih usluga’.
Projekt zajedno provode ZVOMPHV i partner Udruga tenkista VDRCK Sinj. Projektom je predviđeno zapošljavanje tri osobe s područja Cetinske krajine čija bi uloga bila skrb o hrvatskim braniteljima.
Prva organizirana radionica održati će se u prostorijama Alkarskih dvora u Sinju, u ponedjeljak 20. svibnja, u vremenu od 19 do 20,30 sati. Tijekom radionice održati će se predavanja dr. Borana Uglešića na temu PTSP kod hrvatskih branitelja i kako ga liječiti. Predavanju mogu nazočiti i branitelji koji nisu članovi Udruge tenkista VDRCK.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Naredni sportski vikend bit će u znaku nogometa, ali i ragbija u kojem će Sinjani loviti novi veliki trofej…
U prvom planu veliki je obračun Junaka i Uskoka, dvije momčadi koje su do sada najviše pokazale. Junaku igraju isključivo tri boda kako bi se otresao barem dijela pratnje, ali nešto će se o tome pitati i Klišane.
Hrvace u ovom kolu gostuju u Splitu. Imperativa nema, za razliku od Crvenih koji su u grčevitoj borbi za opstanak i kojima je svaki bod od velike važnosti.
Pola sata ranije na teren će Ragbi tim Dalmacija Sinj koji će u sudaru sa selekcijom Zagreba odlučiti o ovogodišnjem regionalnom prvaku. Prilika je to da se još jedan veliki trofej pospremi u sinjske vitrine.
Malonogometaši su stigli do poluzavršnice doigravanja za prvaka, a susreti su raspoređeni kroz oba dana vikenda.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR