Ponedjeljak, 18.05.2015.

Jeka s izložbe ‘S Marijom po svijetu’Od 13. do 17. svibnja u samostanskom klaustru u Sinju održana je izložba Gospinih razglednica ‘S Marijom po svijetu’. Inicijator izložbe bio je fra Jozo Župić, koji je po završetku dao svoj osvrt na samu izložbu i zahvalio svima koji su mu pripomogli u njenoj realizaciji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rukometaši uručili prikupljenu pomoć obitelji ŠarićRukometaši sinjskog Kamička predali su pomoć obitelji Šarić, koju su skupljali u humanitarnoj akciji pokrenutoj početkom ovoga mjeseca.
Podsjećamo, pomoć se prikupljala za pomoć dvojici braće rođenim s Downovim sindromom – 18- mjesečnom Karlu i 6-mjesečnom Luki, kojima roditelji Tina i Nenad zbog teške materijalne situacije nisu u mogućnosti osigurati prijeko potrebne terapije. Tijekom humanitarne akcije koju su pokrenuli rukometaši Kamička prikupljeno je ukupno 8.307,90 kuna, a osim novca prikupljeni su i pokloni u obliku didaktičkih igrački te bojanka koju su za ove male junake obojala djeca iz Dječjeg vrtića ‘Tamaris’ iz Vodica.
Rukometaš Tihomir Mustapić prije nekoliko dana posjetio je obitelj Šarić te im predao prikupljene donacije. Obitelj se zahvalila RK Kamičak te svim ljudima koji su se uključili u humanitarnu akciju i svojim donacijama im olakšali situaciju u kojoj se nalaze.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Alka i Sinj u Chicagu i New YorkuSinj i 300. obljetnica Sinjske alke već su mjesecima tema mnogih skupova, događaja i prezentacija. Nakon uspješnog defilea u Bruxellesu, Sinj i Sinjska alka su doživjeli i sjevernoameričku promociju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Muzej Cetinske krajine obilježava Međunarodni dan muzeja

U okviru redovitih muzejsko-edukativnih aktivnosti Muzej Cetinske krajine – Sinj i ove godine priredio je prigodni program povodom jubilarne 20. muzejsko edukativne akcije pod nazivom ODRŽIVOST koju organizira Hrvatsko muzejsko društvo, Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju povodom Međunarodnog dana muzeja koji se obilježava 18. svibnja.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR