Petak, 18.05.2012.

Sport

Pred nama je još jedan bogat i zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo:

Subota, 19. svibnja:
Nogomet
3. HNL, 33. kolo 17 sati, Hrvace – Omiš

Odbojka
Kvalifikacije za ulazak u Prvu B ligu 18 sati, ŽOK Sinj – OK Đakovo
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

'D. Manzan i M. Manistra' na Hvaru



Sinjsko pučko kazalište s predstavom 'Dujo Manzan i Mate Manistra' sudjeluje na Državnoj smotri kazališnih amatera, koja se održava u Starom Gradu na otoku Hvaru od 16. do 20. svibnja. Na Državnu smotru sinjski kazalištarci plasirali su se na Županijkoj smotri kazališnih amatera, koja je održana u Sinju krajem ožujka ove godine, na kojoj su osvojili pet od šest nagrada.
Ovo je drugi put u tri godine da sinjski glumci sudjeluju na završnoj smotri kazališnih amatera, na kojoj će se ove godine predstaviti 18 društava iz cijele Hrvatske.
Državna smotra održava se pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, uz supokroviteljstvo Županije splitsko - dalmatinke i Grada Stari Grad.
Predstavu 'Dujo Manzan i Mate Manistra' Sinjsko pučko kazalište 26. svibnja prvi put će izvestiu Zagrebu, u kino dvorani studentskog doma 'Stjepan Radić' na Savi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija uklanjanja ambrozije

Povodom Dana zdravih gradova, udruga 'Srma' i mjesni odbori Grada Sinja organizirali su akciju uklanjanja ambrozije iz okoliša, koja će se održati sutra i u nedjelju. U okviru akcije, u dvorani Gospe Sinjske večeras će se održati predavanje o štetnosti ambrozije. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR


Uprava VAD-a s kandidatima za Alku

Danas poslijepodne počinju pripreme kandidata za sudjelovanje na ovogodišnjim 297. alkarskim svečanostima.U 18 sati na sinjskom hipodromu predsjednik Upravnog odbora VAD-a Stipe Jukić, vojvoda Ante Vučić i drugi članovi Uprave, Časnog suda i Nadzornog odbora održat će sastanak s kandidatima, nakon čega će se izvršiti dekonzervacija opreme. Kako nas je izvijestio alajčauš Tonći Bešlić, na pripreme je pozvano 29 kandidata koji su sudjelovali i u pripremama za prošlogodišnju Alku.
'Treninzi jahanja počinju u utorak, 22. svibnja u 17,30 sati. Alkari će prve treninge obavljati na hipodromu i Sinjskom polju, utorkom i petkom, a početkom srpnja očekuju se na Alkarskom trkalištu', kazao je Bešlić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace saznale protivnika u Kupu

Nakon što su u četvrtfinalu Županijskog nogometnog kupa u gostima izbacili favorizirani Imotski, nogometaši Hrvaca danas su saznali i ime protivnika u polufinalu, a riječ je o Jadranu iz Tučepa.
U prostorijama Županijskog nogometnog saveza danas su izvučeni parovi polufinala Županijskog kupa, u kojem će se ogledati Hrvace i Jadran iz Tučepa, dok će drugi par činiti Split i Mosor.
Tako su želje trenera Davora Višića u potpunosti uslišene te će Hrvace nakon tri uzastopna gostovanja priliku za prolazak u finale tražiti na domaćem travnjaku, a susret je zakazan za 23. svibnja s početkom u 17 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR