Srijeda, 18.05.2011.

M. Bulj nastavlja borbu za rodilište

Nezavisni gradski vijećnik i inicijator akcije za spas sinjskog rodilišta i Doma zdravlja Miro Bulj danas je županu Anti Sanaderu, dožupanu Luki Brčiću i pročelnici za zdravstvo splitsko - dalmatinske županije Heleni Bandalović podijelio letke o prikupljnoj peticiji za spas rodilišta i Doma zdravlja u Sinju. Također je na ulazu u sjedište Županije zalijepio plakate 'Rodilište ukinuto!!!Što je iduće!?? Alka???'

Posjetio je i županijski Dom zdravlja, u namjeri da se sastne sa ravnateljem dr. Dragomirom Petricem. No, dr. Petric je na služebnom putu u Zagrebu, pa je Bulj materijale predao njegovoj pomoćnici Fani Koharević.

Bulj je najavio kako će i dalje, ukoliko bude potrebno, nastaviti sa aktivnostima za spas rodilišta i to ispred Vlade RH i Ministarstva zdravstva, te će o svemu poduzetom izvjestiti javnost.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Frigus Lumen kupuje Dalmatinku

Na Trgovačkom sudu u Splitu jutros je održana usmena javna dražba za prodaju sinjske tvornice Dalmatinka Nova d.d., na koju je pristigla samo jedna ponuda, i to tvrtke Frigus Lumen iz Gale. Ponuda glasi na 27 milijuna kuna. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba u Muzeju triljskog kraja

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, koji se obilježava danas, u Muzeju triljskog kraja otvorena je zanimljiva izložba radova učenika OŠ Trilj nastalih u mjesecu svibnju.
Ovo je već peta godina za redom kako se u triljskom muzeju na sličan način obilježava međunarodni dan muzeja. Kustosica triljskog muzeja Danijela Petričević naglasila je da je izložba plod odlične suradnje Muzeja i OŠ Trilj.
'Naslov programa Muzeja triljskog kraja je 'Trag u dodiru kamena', kojeg smo proveli u suradnji sa OŠ Trilj, u okviru školskog programa 'Natpisi od antičkog doba do danas na triljskom kraju', kojeg vodi učiteljica Iva Grubišić. Naša djeca su u glini i crtaćim tehnikama olovka i ulje izrađivala replike rimskih kamen – spomenika s triljskog područja i kamene spomenike starohrvatskih vladara. Poznati triljski restaurator u kamenu Antun Vuko zorno je prikazao učenicima uklesavanje slova i pletera u kamenu, te im omogućio da i sami iskušaju svoje vještine klesanja u kamenu', napomenila je kustosica Danijela Petričević.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Vrlika uplatio stipendije

Nakon dužeg vremena Grad Vrlika je na račune studenata uplatio stipendije za akademsku 2009./2010. godinu.
Za 28 vrličkih studenata uplaćeno je pet rata po 550 kuna. Iz gradske uprave ističu kako je ovo za njih teško recesijsko i financijsko razdoblje, ali ipak su uspijeli iznaći sredstva za dio stipendija. Inače, godišnja socijalna stavka u vrličkom proračunu za sva socijalna davanja je oko 1 miljun i 350 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

U sinjskom kinu s početkom u 20,30 sati prikazuje se komedija "Hall Pass-One Week No Rules".

Sport

Sinju je pripala čast biti domaćin Prvenstva Hrvatske u Ragbi 7. Prvenstvo će se održati u subotu, 21. svibnja u 12 sati na ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić'. Organizator prvenstva je RK 'Nada' iz Splita, a domaćin je RK 'Sinj'.

Konačno, nakon svih nedaća, juniori Ragbi kluba Sinj u subotu putuju u Zagreb na finale kupa Hrvatske, gdje ih dočekuje najbolja ekipa iz regije sjever, vršnjaci iz RK Zagreba.

Na sinjskom hipodromu jučer je održana završnica državnog prvenstva osnovih škola Hrvatske u krosu, u kojoj je sudjelovalo 6 muških i 6 ženskih ekipa.
Dječaci su se natjecali u utrci na 1200, a djevojčice na 1000 metara. Kod dječaka najbolji je bio Tomislav Jaković, dok je kod djevojčica najbolja bila Doroteja Santi, oboje iz OŠ 'Eugen Kumičić' iz Slatine. Za ukupni plasman su se bodovali najbolji trkači, odnosno trkačice iz istog školskog športskog društva.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Promet na većini cesta teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.

Zbog radova na autocesti A 3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A 2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D 1.

Kroz tunel Mala Kapela vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi.

Na zagrebačkoj obilaznici, zbog obnove nadvožnjaka Klara, između čvorova Buzin i Lučko brzina je ograničena na 40 km/h.

Zbog radova, vozi se naizmjence državnom cestom D 50 između čvora Sveti Rok i Gračaca.
IZVOR: HAK
...