Petak, 18.05.2007.

OBUSTAVA RADA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"


Jutros iza 8 sati radnici Dalmatinke u pogonu su u znak prosvjeda zbog obećanih, a neisplaćenih plaća ugasili strojeve. Radnici nisu organizirali štrajk nego su ostali uz strojeve te obavijestili poslodavca kako ih neće upaliti dok se ne ispune obećanja koja im je poslodavac dao prije 10 -tak dana kada su radnici samoincijativno organizirali štrajk. Podsjetimo prije desetak dana radnicima Dalmatinke u nekoliko puta isplaćivana je plaća za mjesec siječanj, a poslodavac im je obećao isplatu plaće za veljaču, ožujak i travanj do danas.

STEčAJ SINJSKOG AUTOPRIJEVOZA

Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu jučer je nad sinjskom tvrtkom Autprijevoz otvoren stečajni postupak. Prijedlog za stečaj podnio je sinjski odvjetnik Zvonko Maras u ime svog klijenta Ante Mandaca kojemu je ovo poduzeće navodno bilo dužno 13.800 kuna na ime odvjetničkih troškova, a dug nije mogao biti naplaćen ovrhom jer je Autoprijevoz već godinama u blokadi.

OBILJEžAVANJE 100 GODINA SINJSKOG DVD-a

Danas je središnja proslava stogodišnjice postojanja sinjskog vatrogasnog društva. U 17,00 sati položit će se vijenci za preminule vatrogasce, a nakon toga u crkvi Gospe Sinjske služit će se svečana sveta misa.

Iako je DVD Sinj u novu zgradu uselio prije dvije godine, u 18,00 sati bit će njeno svečano otvaranje. Vatrogasni dom otvorit će predsjednik društva Nenad Sesardić. Na svečanoj sjednici, koja će početi u 19,00 sati, nazočit će 200 - tinjak gostiju, među kojima će biti župan Ante Sanader, županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice dr. Marijan Mlinarić, ravnatelj državne uprave za zaštitu i spašavanje đuro Podrugač te načelnik policijske uprave splitsko - dalmatinske Ivan Merčep.

Podsjećamo da je do 21. svibnja u kući Tripalo otvorena izložba fotografija na kojima je prikazan rad Društva. Izložba se može pogledati svaki dan od 10,00 do 20,00 sati.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja zaštitar, barmen, zidar, tesar i armirač. Sve informacije mogu se dobiti u sinjskoj ispostavi Zavoda.

"MEđUNARODNI DAN MUZEJA"

Danas se obilježava Međunarodni dan muzeja, kojeg će na poseban način obilježiti i muzeji na području Cetinskoga kraja i Muzej triljskoga kraja.
Ovogodišnju edukativnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, koja se odvija pod nazivom «Iznenađenje» Muzej triljskog kraja prati temom «Može li ugođaj rimske svakodnevnice biti iznenađenje.

KONCERT

U organizaciji ogranka Matice Hrvatske Sinj u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske održati svečani koncert solo pjevača u klasi prof. Sanje Erceg Vrekalo. Koncert će početi u 20,00 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

U Trilju je danas akcija darivanja krvi koju organiziraju Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub Dragovoljnih davatelja krvi Trilj. Akcija će se održati u restoranu «Dalmacija» od 9,00 do 13,00 sati.
U prostorijama Crvenog križa Sinj u ponedjeljak, od 09,00 do 13,00 sati održat će se još jedna akcija darivanja krvi.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,45 sati prikazuje se američki mjuzikl «Komadi iz snova». U glavnim ulogama Jamie Foxx, Beyonce i Edie Murphy... Film je dobio 2 Oscara: za najbolju sporednu glumicu - Jennifer Hudson, i za najbolji mix zvuka.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA PODMORJA

Luka Kolovrat

U Galeriji "Galiotović", dana 19. svibnja u 20,00 sati otvoriti će se izložba fotografija podmorja autora Luke Kolovrata.

Ovaj 35-godišnjak ronjenjem se bavi 18 godina, a posljednje tri posvetio se i digitalnoj podvodnoj fotografiji, a urednik je i web portala o ronjenju Gorgonija.com, a o ronjenju piše za nekoliko časopisa. Kolovrat je inače direktor ureda Turističke zajednice Imotski i dogradonačelnik Imotskog te član Predsjedništva HSLS-a.

Ovom prigodom svim posjetiteljima izložbe predstaviti će 30 fotografija dimenzija 50*40 cm na kojima su ribe, rakovi, spužve, cjevaši i glavonošci. Uz svaku fotografiju nalazi se i kratak opis, te latinsko ime svakog organizma koji je predstavljen fotografijom. Fotografije su uglavnom nastale u podmorju Korčule i Makarskog primorja.

Izložba će u klubu Libertas trajati do 26. svibnja.