Četvrtak, 18.05.2006.

SUTRA POTPIS UGOVORA O SANACIJI ODLAGALIšTA OTPADA "MOJANKA"Sutra će nešto prije podneva u uredu gradonačelnika Nikole Tomaševića biti potpisan ugovor o sanaciji deponija Kukuzovac. Sanaciju vrijednu oko 20-tak milijuna kuna potpisat će direktor Fonda za zaštitu okoliša Vinko Mladine i gradonačelnik Tomašević.

Potpisu ugovora nazočit će i ministrica zaštite okoliša, planiranja i prostornog uređenja Marina Matulović Dropulić. Tomašević ističe kako je krajnji rok sanacije do kraja 2009. godine kada će biti u funkciji županijski centar u Lećevici.


AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Predstavnici sinjskog Crvenog križa jučer su boravili u Trogiru gdje su sudjelovali na tamošnjoj vježbi spašavanja pod okriljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Danas su na seminaru hrvatskog Crvenog križa u Kaštelima u hotelu Palace.

Sutra, 19. svibnja, sinjska udruga priprema novu akciju darivanja krvi. U dobroj suradnji s transfuzijskim odjelom KB Split potražuju sve krvne grupe. Akcija će se odvijat i od 9-13 sati u sinjskom Crvenom križu.

PROMJENA ZAKONA O šUMAMA

Upravo danas u Hrvatskom saboru mijenja se Zakon o šumama. On će mnogim gradovima i općinama ubrzati papirnatu administraciju kada je riječ o gospodarskim i radnim zonama.
Triljska zona u čaporicama uz poveću zainteresiranost poduzetnika uskoro dobiva i kompletnu dokumentaciju ističe gradonačelnik Jozo Sarač. Baš ova promjena Zakona o šumama će znatno pridonijeti ubrzanju procesa rješavanja vlasničke strukture zemljišta radnih zona. U narednih mjesec dana očekuje završnu dokumentaciju.

PREDAVANJE O ULAGANJU U MALO I SREDNJE PODUZETNIšTVO

Sljedeći tjedan održat će se zanimljivo predavanje o ulaganju u malo i srednje poduzetništvo. Domaćin predavanja je Poduzetnički centar Sinj, ističe Ana Baraća, a najavljuje dolazak i pomoćnika ministra gospodarstva Ivana Bračića.

VRIJEME


Osvanulo je vedro i toplo s temperaturom zraka od 15 stupnjeva Celzijevih. Dnevna temperatura će se kretati i do 26 stupnjeva. Temperatura mora između 18-20.