Četvrtak, 18.04.2013.

Predavanje prof.dr.sc. M. Trogrlića

Udruga Cjelovit život i dječji vrtić Blagovijest, u sklopu projekta Vjera i nevjera za Godinu vjere, organiziraju predavanje prof. dr. sc. Marka Trogrlića 'Biti kršćanin u svakodnevnom životu - (ne)moguća misija?'. Predavanje će se održati sutra, 19. travnja, u 19,30 sati u Dvorani Posljednje večere u Franjevačkom samostanu u Sinju.
Izvor: www.ucz.hr

PRVA KOLA HRVATSKE MUŠIČARSKE LIGE NA RUDI



Športsko ribolovna udruga Cetina-Sinj obavještava svoje članove i zaljubljenike u „fly fishing“ da će u subotu i nedjelju na rijeci Rudi započeti Hrvatska mušičarska liga. Prva tri kola ribolova umjetnom mušicom sistemom „ulovi i pusti“ ugostit će dvadesetak športskih ribiča iz naše domovine, koji se natječu u ribolovu na brzim vodama. Specifičan ribolov jednom mušicom u tehnici „fly fishing“ uzima primat u ribolovu, a humani element vraćanja neozlijeđene ribe natrag u vodu daje poseban značaj ovom športskom natjecanju. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Isplata naknade za rad na izborima

Gradsko izborno povjerenstvo Trilj obavijestilo je kako je počela isplata novčane naknade za rad u biračkim odborima na izborima za EU parlament. Naknada se isplaćuje u zgradi Gradske uprave danas i sutra od 13,30 do 16 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Akcija čišćenja u Košutama

Župni ured Košute u dogovoru sa ravnateljem škole Trilj za sutra organizira akciju čišćenja ulica i okoliša u selu Košute. Nastava će taj dan u Područnoj školi Košute biti skraćena višim razredima te će se po završetku iste učenici, njihovi nastavnici i ostali mještani koji su u mogućnosti okupiti u 11,30 sati ispred mjesne crkve u Košutama odakle će krenuti prikupljati smeće. Nadamo se da će akcija biti uspješna na dobrobit svih.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Projektni dan' za planet Zemlja

Učenici osnovne škole fra Pavla Vučkovića i njihovi učitelji u petak će odraditi 'Projektni dan' posvećen planetu Zemlja. Kako je u cijeloj domovini u prigodi 22. travnja organizirana akcija 'Zelena čistka 2013.', promotori naše međunarodno priznate eko škole dat će svojim aktivnostima značajan doprinos u ovoj akciji. Početkom radnog dana učenici nižih razreda posaditi će u školskom dvorištu tridesetak stabala breze i lipe visine oko 2 m.Sadnice je osigurala gđa Martina Barbić, inž.šumarstva. Akciji će se pridružiti djelatnici 'Vodovoda i čistoće' koji su 'kumovi' naše eko škole zajedno sa gradom Sinjom. Učenici viših razreda pobrinut će se za drugi dio rada na zaštiti našeg planeta. Oni će uz pomoć svojih nastavnika prikupljati elektronički otpad i učiti o važnosti njegovog zbrinjavanja, kako bi okoliš i sami ljudi bili zdraviji njegovim pravilnim skladištenjem.

Pozivu na zajedničku akciju uređenja školskog okruženja i zbrinjavanju opasnog otpada odazvale su se braniteljske udruge 'Veterani 126. brigade' i BZ Patriot, udruga Cjeloviti život, OI Vitezovi, ŠRD Cetina i neizostavna Turistička zajednica grada Sinja.

Članovi Foto video udruge Sinj pripremili su zanimljivu izložbu fotografija na temu 'Zemlja je zakon' koju ćete moći pogledati u crkvenom klaustru.

Ovo je poziv svima koji žele biti dio događanja i vratiti mali dug prirodi.

IZVOR: WWW.FERATA.HR