Ponedjeljak, 18.04.2011.

Akcija darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Sinj organiziraju još jednu akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u četvrtak, 21. travnja u prostorijama sinjskog Crvenog križa, u vremenu od 9 do 13 sati. Akciji će se pridružiti i Udruga navijača 'Sinjski maligani' i maturanti sinjskih srednjih škola, a organiziatori pozivaju i sve ostale zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji, kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na diverzante

Već 17 godina obitelji, suborci i prijatelji 19. travnja obilježavaju obljetnicu pogibije diverzanata 126. brigade HV-a. Tako će se sutra obilježiti 18. obljetnica pogibije hrvatskih vitezova, pripadnika ove slavne postrojbe.
Igor Lipotić 1967-1993
Jakov Jeličić-Delušić 1963-1993
Ante Penić 1966-1993
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Objavljen natječaj za prodaju Dalmatinke Nove d.d.- u stečajuZaključkom Trgovačkog suda u Splitu od 12. travnja 2011. godine određena je prodaja u stečajnom postupku  imovine  stečajnog dužnika DALMATINKA NOVA d.d. - u stečaju, Sinj, Domovinskog rata 86 uz odgovarajuću primjenu odredaba Ovršnog zakona i to pokretnina: strojeva, opreme, sitnog inventara, zatečenih prava te nekretnina koje predstavljaju tehnološku cjelinu.
Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja za provedbu izbora za članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja obavještava sve zainteresirane političke stranke i nezavisne liste da mogu učestvovati u predlaganju svojih kandidata za članove vijeća mjesnih odbora.
Liste za kandidate i nezavisne liste za članove vijeća mjesnih odbora moraju se predati Gradskom izbornom povjerenstvu zaključno do 20. travnja 2011. godine (srijeda) do 24,00 sati.
Sve informacije, obvezatne upute i propisani obrasci u svezi izbora za članove vijeća mjesnih odbora, mogu se pronaći na službenoj web stranici Grada Sinja, www.sinj.hr.
IZVOR: GRAD SINJ

VAD uz generale

Viteško alkarsko društvo Sinj uputilo je priopćenje za javnost, povodom haške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. U priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Stipe Jukić stoji:
'Izražavanjem negodovanja i gnjeva prema izrečenim presudama generalima Gotovini i Markaču,pridružujemo se cjelokupnoj javnosti. Neprihvatljiv je odnos Suda spram pravednom i oslobodilačkom Domovinskom ratu,poglavito konstrukcija o“udruženom zločinačkom pothvatu“, na čelu kojeg su čelni ljudi države,predvođeni predsjednikom dr.Franjom Tuđmanom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Uspjesi sinjskih mladih glazbenika

Učenici OGŠ 'Jakova Gotovbca' Sinj nastavili su s uspješnim nastupima na natjecanjima mladih glazbenika.
Na 196. natjecanju mladih glazbenika Jadrana 2011. 'Daleki akordi' sudjelovala su 4 učenika sinjske glazbene škole. U 1. kategoriji učenica Mirjam Alagušić, u klasi nastavnice Ane Lakić, osvojila je 1. nagradu 2. mjesto s 52.5 bodova. U istoj kategoriji učenica Lucija Norac, u klasi nastavnice Dunje Matković, osvojila je 2. nagradu s 47 bodova. U trećoj kategoriji Sara Romac, u klasi nastavnice Dunje Matković, osvojila je 1. nagradu s 54.75 bodova, a Maja Tomašević u istoj kategoriji, u klasi nastavnice Dunje Matković, osvaja 2. nagradu s 49.50 bodova. Korepetitor za ove natjecateljice bila je mlada profesorica Lucija Tadić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Kino danas

U sinjskom kinu danas na repertoaru je američka drama 'Boksač'. Film se prikazuje u 20 sati i 15 minuta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Subota, 16.travnja 2011.
NOGOMET
26. kolo 3. HNL-jug, Hrvace - Neretvanac 2:1

RUKOMET
2. HRL – jug (rukometaši): 20. kolo, Kamičak-Trilj Pršut Voštane 28:27

RAGBI
Š.C 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić', 1. HRL 10. kolo:  Sinj - Zagreb 3–18 (3-8).

Nedjelja, 17. travnja 2011.
NOGOMET
23. kolo 2. HNL, Dugopolje - Junak 2:2
4. HNL jug:  Glavice - Omladinac 1:0, Sloga - OSK 1:3

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete. Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i čvora Maslenica, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Na autocesti A1 vozi se dvosmjerno kroz tunele Mala Kapela i Brinje (jednom cijevi), te od južnog izlaza tunela Sveti Rok do vijadukta Božići (jednom stranom kolnika). Na dionici između Bosiljeva i Karlovca, od 51. do 46. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.
IZVOR: HAK
...