Petak, 18.04.2008.

18. OBLJETNICA GRADSKOG ODBORA HDZ-a



Gradski odbor HDZ-a Sinj sutra slavi 18. obljetnicu osnutka i djelovanja. Svečanosti će nazočiti ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, koji će u pratnji predsjednika sinjskog HDZ-a i VAD-a Stipe Jukića i dožupana Luke Brčića obići gradilište Alkarski dvori, te posjetiti samostan čudotvorne Gospe Sinjske.
Svečana sjednica HDZ-a održat će se u sinjskom kinu s početkom u 10,00 sati.

ODRžANA 77. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Jučer, 17. travnja, održana je 77. sjednica sinjskog Gradskog poglavarstva, posljednja u ovom sazivu, na početku koje se gradonačelnik Nikola Tomašević zahvalio svima koji su sudjelovali u radu poglavarstva. Sjednici, kako su i najavili nisu nazočili članovi SDP-a. Razlog nedolaska na sjednicu obrazložili su činjenicom da su njihove obveze, koje su proizlazile iz sporazuma koalicije Preporod, prestale nakon preslagivanja vlasti i stvaranja nove koalicije HDZ - HSLS.
Poglavarstvo je prihvatilo prijedlog Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Splitsko-dalmatinske županije, prema kojem bi se na području Sinja, najvjerojatnije na Kukuzovcu, izgradila pretovarna stanica za otpad, koja će posluživati sjeverozapadno područje županije. Poglavarstvo je prihvatilo i Prijedlog odluke o početku postupka javne nabave usluge izrade Detaljnog plana uređenja područja bivše vojarne Ivaniša Nelipića, procijenjene vrijednosti radova od 80 tisuća kuna bez PDV-a i Detaljnog plana uređenja područja bivše Trnovače, za što je također procijenjena vrijednost radova 80 tisuća kuna bez PDV-a.
Prihvaćen je i Prijedlog odluke o početku postupka javne nabave za radove 2. faze restauracije fontane "Petrovac" i isporuku i ugradnju autobusnih nadstrešnica u naseljima na području Grada.

GRADONAčELNIK SINJA URUčIO KLJUčEVE STANOVA ZA SOCIJALNO UGROžENE OBITELJI

Gradonačelnik Sinja Nikola Tomašević danas je uručio ključeve stanova za prve četiri, od sedam obitelji koje su na listi prvenstva za dodjelu socijalnih stanova. Oni su stanove dobili na rok korištenja od 4 godine, po isteku kojih će ponovno dokazivati status o socijalnoj ugroženosti. U projekt stambenog zbrinjavanja ove četiri obitelji Grad Sinj je uložio 120 tisuća eura za otkup nekretnine s pripadajućim vrtom, a u adaptaciju i uređenje zgrade još 620 tisuća kuna.

OBAVIJEST

Sinjsko dijabetičko društvo, koje je član Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga do četvrtka, 24. travnja, obavlja upis novih članova. Upisati se mogu svi zainteresirani građani, bez obzira boluju li od dijabetesa i na starosnu dob. Upisi će se vršiti u prostorijama Udruge umirovljenika Sinj, na adresi Put Petrovca 1, na prvom katu, od 9,00 do 11,00 sati.

KINO DANAS

Danas u Gradskom kinu od 20 sati igra američki glazbeni film "Step up 2.". Kako ne bi bio doslovan "copy-paste" izvorna filma, u "Step Up-u 2" buntovnik je pripadnica ljepšeg spola Andie , inače članica plesne skupine 410, koja također upada u sličnu umjetničku školu. Tamo upoznaje potencijalnog prijatelja Moussea i dečka Chasea. Obojica, jasno, kuže "spiku" streetdancea, pa nije teško pogoditi da će se, razapeta između ulice i škole, Andie postupno povinuti potonjoj, okupiti novu ekipu i nastupiti na natjecanju "The Streets" u inat bivšem kolegama što su je izopćili iz tima. Očito, "Step Up 2" je rijetko predvidljiv u svojoj predvidljivosti.