Srijeda, 18.04.2007.

"NACIONALNI SAJAM PRšUTA SINJ 2007."



U Sinju će se u petak i subotu, u organizaciji Poduzetničkog centra Sinj, održati drugi specijalizirani sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda «Nacionalni Sajam Pršuta Sinj 2007.»
Sajam je prvi put, i to vrlo uspješno, održan prošle godine, s namjerom da postane tradicionalan i da okupljala sve čimbenike pršutarske proizvodnje, od uzgajivača svinja do proizvođača pršuta.
Prema najavama organizatora u petak, u 10,00 sati sajam će svečano otvoriti ministar Petar čobanković, a svoj dolazak je najavilo više od 40 izlagača iz cijele Hrvatske.
Pokrovitelji Sajma su Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Tte Ministarstvo gospodarstva, suorganizatori su Grad Sinj i Splitsko-dalmatinska županija, a pokrovitelj trgovački lanac Tommy.

PREDUPIS DJECE U OSNOVNE šKOLE

U osnovnim školama na području Grada Sinja primaju se prijave za predupis djece u prvi razred. U školama Ivana Lovrića i Fra Pavla Vučkovića prijave se primaju do 30. travnja, radnim danom od 8,00 do 14,00 sati, a u Osnovnoj školi Marka Marulića do 02. svibnja, od 8,00 do 12,00 sati. Prilikom predupisa potrebno je donijeti kopije domovnice i rodnog lista djeteta.

IZLOžBA

U sklopu obilježavanja međunarodnih dana muzeja, u muzeju Cetinske krajine u 12 sati otvorena je izložba etnogrografkinje Dinke Alaupović Geldum pod nazivom Pčela, čovjek, med i vosak. Izložbu je otvorio gradonačelnik Nikola Tomašević

SPORT

Danas se igraju susreti 3. HNL JUG. Na gradskom stadionu u Sinju s početkom u 16,00 sati igraju Junak i Primorac iz Biograda.
Nastavlja se i treći krug natjecanja u 4 HNL. U Drnišu se sastaju DOšK i Hrvace, u Poličniku igraju Dragovoljac i Glavice, a u Kninu Dinara i OSK. Susreti počinju u 16,00 sati.

Galopski klub Vreba obavijestio je kako se promijenio termin prvih ovosezonskih galopskih utrka na Gradskom Hipodromu u Sinju. Umjesto nedjelje 29. travanja termin je pomaknut za jedan dan tako da će se trke održati u subotu 28.travnja.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i večeras je britanska komedija Mr. Bean na praznicima. Bean je na tipičnom prazniku - uništava imovinu, razdvaja obitelji i krši zakone. Upozorenje Francuzima: prolazi kroz cijelu zemlju i kreće u Cannes
U glavnoj ulozi Rowan Atkinson. Film se prikazuje u dva termina, u 19,00 i u 20,30 sati.