Utorak, 18.04.2006.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE SINJSKOG HDZ-a

Gradsko odbor Hrvatske demokratske zajednice danas je održao konferenciju za tisak povodom političkih konotacija s poljednje izvanredne sjednice Gradskog vijeća. Podsjetimo kako je tada vijećnik Dragan Podrug u ime koalicije Preporod predložio Vijeću da se Grad ispriča Predsjedniku Republike i njegovom izaslaniku načelniku glavnoga stožera generalu Josipu Luciću, preporučio je također da se zamrznu sva financijska sredstva u Gradskom proračunu namjenjena Viteškom alkarskom drušvu te da se ospori pravo upravi VAD-a da se koriste pokroviteljstvom Puka Sinja i Cetinske krajine.

Na konferenciji Jure Bitunjac je istaknuo kako HDZ-e traži da se odbace neki zaključci sjednice, kaže kako su otvoreni za pregovore sa predstavnicima svih političkih stranaka u Sinju kao i s gradonačelnikom Tomaševićem, a o tim razgovorima ovisit će i daljni potezi HDZ-a kaže Bitunjac.
Bitunjac je kritizirao i naslove u dnevnim novima kako je sinjski HDZ-e posvađao Viteško Alkarsko društvo i Sinjane.

POčEO UPIS DJECE ZA VRTIćE U SINJU, BRNAZAMA IGLAVICAMA

Dječji vrtić Bili cvitak oglasio je upis djece u jaslice-vrtić za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave djece zaprimaju se do 9. svibnja i to svakim radnim dano od 9 do 12 sati, a ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 18 u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji.

Pri upisu djeteta potrebno je priložili rodni list djetea, preslik zdravstvene iskaznice, preslik kartona cijepljenja, potvrdu o statusu roditelja te ostale zbog utvrđivanja prioriteta. Prednost pri upisu imaju djeca poginulih branitelja, invalida domovinskoga rata ako je drugi supružnik zaposlen, djeca oba uposlena roditelja i prema drugim kriterijima Pravilnika o upisu.
Za djecu koja već pohašaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja. Prijava se naglašavaju iz vrtića ne može obaviti bez potpune dokumentacije te je poželjno da pri upisu bude nazočno i dijete.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

Udruga umirovljenika obaviještava svoje članove da se organizira jednodnevni izlet na Plitvička jezera u četvrtak 27. travnja. Sve informacije mogu se dobiti u prostorijama udruge od 8 do 11 sati. Rok za prijave 24. travnja.

UHBDDR-A ORGANIZIRA POSJET BLEIBURGU

U sklopu obljetnice stradavanja hrvatskoga naroda -UHBDDR Podružnica Splitsko-dalmatinska organizira putovanje u Bleiburg od 13 do 15 svibnja. Svi zaniteresirani mogu dobiti pravovaljane informacije u prostorijama Udruge ili na telefon 322-311. Upis će se, osim u Splitu, vršiti i u prostorijama Udruge u Sinj, srijedom i subotom od 10 do 12 sati.

VRIJEME


U Sinju je oblačno i kišovito vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 9 stupnjeva Celzijevih.