Ponedjeljak, 18.03.2019.

Na Veliću mali muzej o Hajdukovoj povijesti

 
Iako se mnogi trude u svojim pričama dočarati što ljudima znači Hajduk i koja to ljubav povezuje njegove navijače s Klubom koji živi vječno, to jednostavno nije lako. Hajduk je zasigurno jedan od najvećih simbola Dalmacije, ako ne i najveći.

I ostaje stalno pitanje – što je to u Hajduku da ga čini takvim? Što je to u stanovnicima Splita, Dalmacije i diljem svijeta da su spremni reći da je Hajduk njima sve?

Tako je i u Cetinskoj krajini. Upravo zbog Hajduka i ljubavi prema njemu pozvani smo u Velić u triljskom kraju, u jedan pravi obiteljski muzej o Hajduku, kod Ante Kozine. Iako ovaj 73-godišnjak s obitelji živi u Trilju, svako malo skokne do Velića, do rodne mu kuće. Ta kamena ljepotica u svojoj unutrašnjosti čuva Antinu ljubav prema Hajduku. Na zidovima i skalama deseci su panoa s fotografijama Hajduka, njegovih igrača, tu su isječci i ulaznice sa stotinjak utakmica na kojima je šjor Ante pratio Hajduka punih šest desetljeća.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Tanja Samardžić 13. na proljetnom Zagrebačkom polumaratonu

 
U Zagrebu je 17. ožujka održan proljetni Zagrebački polumaraton21 km, koji je ujedno i Prvenstvo Hrvatske.

Osim polumaratona trčalo se i na 5 km i štafeta. Na sve tri utrke sudjelovalo je oko 1.700 trkača iz 24 zemlje. Naša atletičarka Tanja Samardžić trčala je polumaraton 21 km i u ženskoj konkurenciji u ukupnom poretku u cilj je ušla trinaesta. S obzirom da je ovo bilo i Prvenstvo Hrvatske, u utrci je sudjelovalo više reprezantativki, pa je ovo Tanji, koja nije reprezentativka, još veći uspjeh.

Sljedeću utrku Tanja će trčati u Rijeci 14. travnja, kada će se održati polumaraton 21 km.
IZVOR: WWW.FERATA.HR