Petak, 18.03.2011.

Akcija darivanja krvi u Dicmu

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Dicmo, organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati sutra, u zdravstvenoj ambulanti u Dicmu, od 9 do 13 sati. Organizatori na akciju pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života, kako bi se prikupio što veći broj doza za potrebe Odjela za transfuziju KBC-a Split. Nakon akcije davatelji su pozvani na ručak u restoran Sunshine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilj zapošljava na javnim radovima

Grad Trilj objavio je javni poziv za zapošljavanje u Programu javnih potreba. U radni odnos, na određeno vrijeme, bit će primljeno 10 komunalnih radnika i 5 njegovateljica. Natječaj je otvoren do 25. ožujka.
Na natječaj se mogu prijaviti nezaposlene osobe s područja grada Trilja, koje su u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Prijave se, uz presliku osobne iskaznice, platne podatke za sve članove kućanstva i uvjerenje Zavoda za zapošljavanje, podnose u zgradi Gradske uprave, Poljičke republike 15.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba nakita i modnih dodataka

Nakon što su nedavno osnovale zadrugu 'Vridne ruke žena Cetinskog kraja', u koju su se udružile žene s cijelog područja Cetinskog kraja sa svojim različitim djelatnostima, odnedavno su počele s organizacijom zanimljivih izložbi. Vrlo zapažen nastup imale su na nedavno održanom 16. sajmu GAST u Splitu, nakon kojega članice Zadruge na javnu scenu polako izlaze sa svojim proizvodima i pojedinačno. Tako će biti i sutra, 19. ožujka. Naime, članica Zadruge Danijela Vučemilo iz Lučana, koja izrađuje modni kukičani nakit, imat će izložbu u caffe baru 'Opera' (Alkarski dvori) u 11 i u 18 sati. Na izložbi, koja je posebno namijenjena mlađoj ženskoj populaciji, moći će se vidjeti torbice, kukičane i pletene naušnice, mini narodne nošnje i drugi proizvodi aktualnog modnog trenda. Uz radove Danijele Vučemilo, na izložbi će se se s bižuterijskim nakitom predstaviti i gošća iz Omiša Slavica Bolić.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Pred nama je još jedan bogat športski vikend iz kojeg izdvajamo:

KOŠARKA
19.03.2011. subota, A1 košarkaška liga za prvaka 1.kolo, Sutinska vrela, 17,30 KK Cedevita-KK Alkar

NOGOMET
19.03.2011. subota, 2. HNL, 15,00h NK Gorica-NK Junak
3.HNL, 15,00h NK Neretva-NK Hrvace
4. HNL, 15,00h NK OSK-NK Postira

20.03.2011. nedjelja
4. HNL, 15,00h NK Glavice –NK Slaven Grude,
Županijska nogometna liga, 15,00h NK Tekstilac-Nk Čaporice-Trilj
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Lici i Dalmaciji, a duž Jadranske magistrale (D 8) i na cestama u gorju mogući su odroni.
Na autocesti A 1, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od od 227. do 237. km (od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići) vozi se dvosmjerno, uz ograničenje brzine od 60 km/h.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70 Omiš-odvojak za Gata. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK