Četvrtak, 18.03.2010.

Predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj Anti Buljanu uručen otkaz ugovora o radu

Predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj Anti Buljanu uručen je danas, 18. ožujka, otkaz ugovora o radu, kojeg je potpisao direktor Jakov Jerkan.
U obrazloženju se navodi kako se otkaz uručuje zbog skrivljenog ponašanja radnika, odnosno da je pod „plaštom“ sindikalnog rada i brige za radnička prava nanio veliku i gotovo nemjerljivu financijsku štetu Autoprijevozu.
Pisano upozorenje na obveze iz radnoga odnosa dobio je povjerenik HUS-a u Autoprijevozu Veljko Nasić zbog istih radnji.

Obavijest

Gradonačelnik Sinja sa zamjenicima u 16 sati će održati  sastanak s poljoprivrednicima na temu: „Javni natječaj za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Sinja“. Sastanku mogu nazočiti svi zainteresirani poljoprivrednici.

Predstavnici Županijske uprave za ceste i Grada Trilja dogovorili su početak radova rekonstrukcije županijske ceste od mosta na Gazu do mosta Vratnice u Rudi

Predstavnici Županijske uprave za ceste i Grada Trilja  dogovorili su početak radova rekonstrukcije županijske ceste od mosta na Gazu do mosta Vratnice u Rudi, te nastavak rekonstrukcije ceste od Budimira do Strizirepa. Radovi bi trebali početi na proljeće.

Sport

Izbornik Hrvatske ragbi reprezentacije u kategoriji  U-18 pozvao je na pripreme za Europsko prvenstvo sedmoricu sinjskih ragbijaša. U nedjelju od 14 sati u Splitu reprezentacija će odigrati prijateljsku utakmicu s razvojnom momčadi Ragbi kluba Sinj.

Prijave za četvrti Grebbening otvorene!

Drage trekerice i trekeri,
Prijave za četvrto izdanje Mosor Grebbeninga su otvorene! I ove godine mosorski greben željno iščekuje svoje obožavatelje koji mu se vraćaju iz godine u godinu ali spreman je kaže i za nove parove nogu koje se još nisu okušale na mosorskom stijenjaku.
Start i cilj u Omišu!
Kao i prethodnih godina i ove godine smo vam pripremili nekoliko novosti  na Grebbeningu. Najveća je novost sasvim drugačija, kružna Grebbening staza koja starta i završava u Omišu. Znači više spavanja ujutro i nema drndanja u busu do starta. Budući da sve počinje i završava u Omišu start ultre će biti u 9:00h dok će start light kategorije biti sat vremena kasnije, znači u 10:00h. Dio staze nije markiran ali postoje dobro utabani putevi i nedostatak markacija će utrku učiniti nešto zanimljivijom. A staza je ove godine pravi bombon : ). I bez straha, na kraju je samo nizbrdo – Fortica će usamljeno gledati prema pučini i čekati bolja vremena : )....

Stanje na cestama

Duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. U ostalom dijelu zemlje vozi se uz povoljne vremenske prilike i bez zastoja, osim na dionicama gdje traju radovi.

Na Jadranskoj magistrali (D 8) u mjestu Krilo Jesenice, između Splita i Omiša, zbog odrona vozi se naizmjence, jednim kolničkim trakom.

Do 18 sati, kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok na autocesti A1 prometuje se dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev u smjeru Splita.
IZVOR: HAK