Srijeda, 18.03.2009.

Sinj: Miro Bulj kandidat desnice

Umirovljenog časnika HV-a Mira Bulja iz Suhača, koji u utrku za gradonačelnika Sinja ide kao nestranački kandidat, podržat će stranke desnice.

Prema riječima žarka Delića zvanog Maći, koji već dugo u Sinju zagovara objedinjavanje svih stranaka desne orijentacije, Bulja će podržati HSP, HčSP, HP-HPP i HKDU, a u razgovoru su s još nekim srodnim strankama. Vodstvo u podružnici HSP-a ponovno je preuzeo Anđelko Tomić, kojega je dva puta s te dužnosti smjenjivao Milijan Sesar.

žarko Delić, odnedavno povjerenik inicijativnog odbora za ponovno osnivanje podružnice HKDU-a, napustio je HKDU jer je imenovan za glavnog povjerenika HčSP-a za Sinj i Cetinsku krajinu.

Stipe Soldić, potpredsjednik HKDU-a, iznenađen je odlaskom Delića pa će imenovati novog povjerenika za Sinj.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

KONFERENCIJA ZA NOVINARE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA I UDRUGE HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata iz Sinja danas je održala konferenciju za novinare. Govorilo se o zahtjevima koje su udruge uputile Gradu Sinju, a kojima traže da se park ispred zgrade Gradske uprave imenuje u Spomen park hrvatskih branitelja, da jedna ulica dobije naziv Ulica vukovarskih branitelja, te da se u Sinju postavi spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

OBAVIJEST IZ DJEčJEG VRTIćA "BILI CVITAK" SINJ

Sinjski Dječji vrtić "Bili cvitak" organizira sastanake za roditelje djece školskih obveznika koja će pođahati program Predškole, a koja će se održavati danas i sutra. Sastanci će se održati danas, 18. ožujka, u školama u Karakašici u 11.30 sati, u čitluku u 12.30 sati,a na Hanu u 13.00 sati. Sutra, 19. ožujka, sastanci će se održavati u školama na Radošiću u 12.30 sati i u Turjacima u 13 sati.

VIJESTI IZ TRILJA

U petak 30. ožujka u Trilju se obilježava 30 godina odgojno-obrazovnog rada dječjeg vrtića Trilj. Proslava s prigodnim programom održat će se u triljskom kinu s početkom u 16,00 sati.

FOTO IZLOžBA

U organizaciji Izviđačkog odreda "Malin" u petak će se u 19 sati u galeriji Galiotović otvoriti foto izložba pod nazivom "Sutina-Biser u ogrlici Cetinske krajine".

"DAN NARCISA"

U subotu je Dan narcisa koji je posvećen oboljelima od raka. U gradovima diljem Hrvatske i ove će se godine održavati humanitarna akcija u kojoj će se prodavati narcisi-cvijeće koje simbolizira buđenje života i nade. Novac prikupljen od prodaje bit će upotrijebljen u svrhu prevencije ove bolesti. Klub žena liječenih na dojci Sinj, narcise će prodavati u subotu od 10,00 do 12,00 sati na Pijaci. Cvijeće mogu donirati svi građani, a prikupljat će se u petak od 14,00 do 18,00 sati također na Pijaci.

I Forum žena sinjskog SDP-a također se pridružio akciji Dan narcisa. Donirano cvijeće prodavat će u subotu u prodajnom centru konzum s početkom u 09,00 sati. Prihod s njihova štanda namijenjen je za pomoć odjela onkologije u Splitu.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina i danas je američki akcijsko - fantastični triler Underworld. U glavnoj ulozi igra Michael Sheen. Početak je u 20,00 sati.

SPORT

Alkar je u prvom susretu natjecanja A1 lige skupina za ostanak u svojoj dvorani pobijedio riječki Kvarner 78-52.

Sinoć su rukometašice Sinja u zaostaloj utakmici 14. kola 2. Hrvatske rukometne lige u Zadru kao gošće pobijedile domaći Zadar 18-13.