Utorak, 18.03.2008.

ODRžAN OKRUGLI STOL

U Gradskoj vijećnici danas je održan okrugli stol kojeg je organizirala udruga "Dalmatinski potrošač" iz Splita u suradnji sa sinjskim gradskim poglavarstvom na temu zaštita potrošača komunalnih usluga. Predavači su bili Nenad Kurtović, predsjednik saveza potrošača Republike Hrvatske, željko Kružičević, predsjednik udruge iz Splita i Ante Tičić, savjetnik za komunalnu problematiku.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Sutra, 19. ožujka, održat će se 26. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja za koju je presložen dnevni red od 10 točaka. Između ostalog vijećnici će raspravljati o: Prijedlogu Programa javnih potreba u športu i kulturi za 2008. godinu, Prijedlogu Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture Grada, Prijedlogu Programa održavanja komunalne infrastrukture kao i Prijedlogu Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području gospodarske zone Kukuzovac Sinj. Sjednica će početi u 11 sati.

OBAVIJEST

U crkvi Gospe Sinjske u tijeku je uskrsna ispovijed. Danas i sutra ispovijedat će se od 6 i 45 do 12 i od 16 do 18 i 30. Ispovijed za mlade bit će na Veliku srijedu od 18 do 20 sati. Iz Svetišta Gospe Sinjske napominju da na Uskrs neće biti ispovijedi

OBAVIJEST

Gradsko društvo crvenog križa Sinj u suradnji s gradovima Triljem i Sinjem te općinama Hrvace, Otok i Dicmo organiziraju podjelu uskrsnih paketa osobama koji primaju socijalnu pomoć. Podjela paketa sutra će biti u Hrvacama, dok će se u Sinju i svim ostalim mjestima dijeliti od četvrtka. Općine Dicmo i Hrvace podjelu će vršiti na adrese korisnika, grad Trilj dijeliti će pakete u Gradskom kinu. Paketi za Sinjske korisnike dijeliti u Crvenom križu, dok će se podjela u Otoku vršiti u prostorijama lovačke udruge Jarebica.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U DICMU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih darivatelja krvi iz Dicma u četvrtak organiziraju akciju darivanja krvi koja će se održati u Dicmu, u zdravstvenoj ambulanti od 9 do 13 sati. Organizatori su pozvali sve dicmanjane da pristupe ovoj humanoj akciji u što većem broju, te daruju krv za potrebe Transfuzijskog odjela Kliničkog bolničkog centra Split. Predsjednik kluba Stanko Vojković pozvao je i sve članove DDK Dicmo koji su bar jednom darovali krv da se odazovu i izbornoj skupštini kluba koja će se održati također u četvrtak u 13 sati i 30 minuta u restoranu "Sunshine".

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje izvijestio je da isplata dječjeg doplatka za veljaču počinje danas. Doplatak će dobiti 245 tisuća 845 korisnika za 462 tisuće 287 djece. Podsjećamo da se sve dodatne informacije o ostvarivanju prava na doplatak za djecu mogu dobiti svakim radnim danom od 8,oo do 16,00 sati na besplatnom Otvorenom telefonu Zavoda 0800 63 63 63.

SPORT

Danas počinje natjecanje u ligi za ostanak A1 košarkaške lige, a s početkom u 19 sati u Dubrovniku igraju Dubrovnik i Alkar. Igraju se i još dva susreta ove lige Zabok i Osijek te Kvarner i Borik. U drugom kolu Alkar će u subotu dočekati Borik Punatamiku.

STANJE I PROHODNOST CESTA

Za sav promet, zatvorena je dionica autoceste A 1, između čvorova Maslenica i Sveti Rok, zbog olujnog vjetra.
Dionicama Jadranske magistrale (D 8), između Bakra i Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, te državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (D 54) smiju se kretati samo osobna vozila.
Na dionici magistrale (D 8) Senj-Karlobag i na Paškom mostu, zabranjeno kretanje za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle) također zbog bure.

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, dok u dijelu Like i Gorskog kotara na kolnicima ima raskvašenog snijega.
Raskvašenog snijega ima i na dionicama autocesta: A 1 između Gospića i tunela Sveti Rok, kao i na A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Bosiljevo do mosta Kamačnik.
Jak vjetar usporava promet na dionici spomenute autoceste A 6, od Kikovice do tunela Tuhobić.

Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Na cestama kroz gorske krajeve mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog sanacije mosta Rogotin preko rijeke Neretve i izgradnje čvora čeveljuša, prekinut je promet Jadranskom magistralom (D 8), između Ploča i Opuzena. Obilazak: Ploče-Mali Prolog-Metković-Opuzen.
Prekinut je promet na dionici državne ceste D 56 Muć-Sinj, od Sutine do Lučana, zbog radova. Obilazak je cestom: Muć-Klis-Grlo-Sinj.