Subota, 18.02.2017.

Počeo zaručnički tečaj


U petak, 17. veljače u Svetištu Gospe Sinjske počeo je zaručnički tečaj, na kojem sudjeluje 77 parova koji kroz sljedećih šest mjeseci namjeravaju sklopiti sakrament ženidbe.
Tečaj će se održavati do nedjelje, 19. veljače u dvorani Gospe Sinjske s početkom u 19 sati. Prvo predavanje ‘Sakrament ženidbe’ održao je dr. Ante Mateljan u kojem je govorio o kršćanskom poimanju ženidbe te o Božjem planu o braku i obitelji. Drugo je predavanje o ženidbi u crkvenom pravu održao mr. Ante Rako.
Zaručnici su dužni sudjelovati na svim susretima kako bi dobili potvrdu o sudjelovanju te da sakrament ženidbe prime dostojno, valjano i plodonosno.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pioniri Junaka igraju Kup Hrvatske s Istrom 1961

Nakon osvajanja Županijskog kupa pioniri Junaka, pod vodstvom trenera Marija Križanca, nastavljaju s natjecanjem na nivou Hrvatske.
U nedjelju na Gradskom stadionu u Sinju igraju susret 2. kola Kupa Hrvatskes prvoligašem Istrom 1961.
Susret je zakazan za 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prometna u Brnazama

Na državnoj cesti D1 u Brnazama, u naselju Vučkovići, jutros se dogodila prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.
Prema informacijama iz PP Sinj, nesreća se dogodila u 06,05 sati, a riječ je o slijetanju vozila s ceste. Tom prilikom ozlijeđene su dvije osobe, koje su zadobile najvjerojatnije lakše tjelesne ozljede. Ozlijeđeni su na liječničku obradu upućeni u KBC Split.
IZVOR: WWW.FERATA.HR