Petak, 18.02.2011.

'Cetini' Hrvatska kvaliteta

Tvrtka 'Naturalis d.o.o.' iz Civljana, koja proizvodi prirodnu izvorsku vodu Cetina, jučer je od Hrvatske gospodarske komore dobila priznanje 'Hrvatska kvaliteta'.
Tvrtka Naturalis, čije je sjedište u Civljanima na području općine Vrlika, punjenjem vode bavi se od 2002. godine. Direktor Stipan Teskera kaže kako vodu pune iz vlastitog bušenog izvora, koji je dio sliva Cetine.
'I prije sam znao da naš proizvod zaslužuje znak Hrvatska kvaliteta, jer se radi o čistom proizvodu, bez kemijske obrade i bez mijenjanja sastava. Sad sam ga odlučio i prijaviti na stalni natječaj Hrvatske gospodarske komore. Proizvod mora zadovoljiti uvjete kvalitete i proizvodnje, a komisija je zaključila da naš proizvod zadovoljava baš sve uvjete. Jako sam zadovoljan ovim priznanjem', zaključuje direktor Naturalisa Stipan Teskera.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

I ovaj vikend u znaku mačkara

Nastavljaju se mačkarske svečanosti u Cetinskom kraju. Sutra će se održati tradicionalne 'Obrovačke mačkare', a polazak je u 09 sati kod stare škole, ispod zaseoka Tenžere. Ruta kretanja je Obrovac – Bajagić - gornja zona Obrovac. Povratak na Han očekuje se oko 17 sati, kada će se održati završna svečanost. Na svoje mačkarske pohode sutra idu i mačkare iz Karakašice. Polazak je u 09 sati s Runjiniih ledina, a mačkare će obićiokolna sela. Povratak na mjesto polaska očekuje se oko 17 sati, kada će se održati bal pod maskama uz glazbu uživo.
Veselo će biti i na području općine Otok, gdje u svoje pohode sutra idu mačkare iz zaseoka Živinić i Udovičića. Polazak je u 9 sati, a oko 13 sati očekuje se dolazak na općinski trg na Roknjači.
IZVOR: WWW.FERATA.H

Pomozimo Lucijanu

UTIS - Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja organizirala je humanitarnu akciju za pomoć bolesnom dječaku Lucijanu Ćosiću, kojem je zbog komplikacija koje su se javile poslije prijeloma bedrene kosti preporučena operacija u 'Achau' Njemačkoj klinici za ortopediju. Akciji prikupljanja pomoći priključilo se i Sinjsko pučko kazalište koje će održati predstavu 'Romeo i Julija', u petak 18. veljače, a cjelokupan iznos od prodaje ulaznica bit će uplaćen na račun Lucijana Ćosića. Danas na sinjskoj pijaci uz pomoć volontera Udruge 'Srma' prodavat će se ulaznice za predstavu, a građani će moći darovati i dobrovoljne priloge. Iz UTIS-a navode kako je ovo početak akcija koje će se provoditi kako bi se prikupila novčana sredstva za Lucijanovu operaciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

House party u Sinju

U organizaciji udruge S.K.U.P. sutra će se od 22 sata održati house party pod nazivom 'Groove factory'. U vojarni Ivaniša Nelišića predstavit će Ante Katić i Ante Matas iz Splita, a bit će tu i domaće snage Ivan Romac i Tomo Grgić. Cjelokupan prihod od ulaznica donirati će se u humanitarne svrhe, za operaciju Lucijana Ćosića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obljetnica GO HDZ Vrlika

Hrvatska demokratska zajednica Gradski odbor Vrlika obilježava 21. obljetnicu djelovanja. Svečanost će se održati danas, 18. veljače, u Gradskom kinu Vrlika, uz nazočnost zamjenika predsjednice stranke, ministra zdravstva Darka Milinovića i člana predsjedništva stranke Ante Kulušića. Gradonačelnik Vrlike Ivan Čorić, predsjednik GO HDZ Vrlika, uzvanike će primiti u 16 sati. Polaganje vijenaca na središnji križ za sve poginule hrvatske branitelje i članove stranke bit će u 17,30 sati. Svečana sjednica povodom 21. obljetnice djelovanja HDZ-a Vrlike počet će u 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vjeronaučna olimpijada

Danas će se u OŠ 'Ivana Mažuranića' na Hanu održati vjeronaučna olimpijada Splitsko-makarske nadbiskupije. Na ovom natjecanju sudjelovat će 27 ekipa osnovnih škola s područja ove biskupije, te šest ekipa iz Hvarske biskupije. Natjecanje počinje programom u 9 sati koji su pripremili domaćini iz osnovne škole na Hanu. Nakon natjecanja, učenici će posjetiti Sinj gdje će razgledati samostan Gospe Sinjske, muzejske sadržaje, kao i Alkarske dvore i Galeriju Sikirica.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

KOŠARKA
19.02.11.subota
15.kolo A1 košarkaške lige, 19,15h Alkar:Split
9.kolo B1 košarkaška liga - jug, 20.02.11. nedjelja, 18,00 Cetina Trilj:KK Dražen Petrović - Šibenik

NOGOMET
2.kolo kupa, 20.02.11.nedjelja, 15,00 Junak:OSK, 15,00 Glavice:Croatia (Zmijavci)

RUKOMET
13.kolo 2.HRL - jug (rukometaši), 19.02.11.subota, 14,00 Jelsa:Kamičak
18,00 Biograd:Trilj Pršut Voštane

12.kolo 2.HRL – jug (rukometašice), 19.02.11. subota, 16,00 ŽRK Sinj:EMC Split

ODBOJKA
2.HOL –jug (odbojkašice), 19.02.11. subota (dvorana OŠ Marko Marulić), 15,00 ŽOK Sinj:Ćilipi

RAGBI
19.02.11 subota, 15,00 RK Sinj:RK Nada – prijateljski susret

RIBOLOV
Športsko Ribolovna Udruga 'Šaran' iz Vrlike, u nedjelju 20. veljače, održat će redovnu godišnju skupštinu. Skupština će se održati u gradskom kinu Vrlika, s početkom u 10 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji. Na autocesti A1 ima je između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, na A 3 Bregana-Lipovac, između Novske i Velike Kopanice, a na A 6 Rijeka-Zagreb, između tunela Tuhobić i Bosiljeva. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
IZVOR: HAK