Četvrtak, 18.02.2010.

Priopćenje za javnost gradonačelnika grada Sinja i njegovih zamjenika, vezano uz trenutnu situaciju u trgovačkom društvu "Vodovod i čistoća Sinj“ d.o.o.

U priopćenju za javnost gradonačelnik Sinja Ivica Glavan i njegovi zamjenici izrazili su nezadovoljstvo radom Javnog komunalnog poduzeća „Vodovod i Čistoća“, koji je u vlasništvu Grada Sinja 47 %, te Trilja, Otoka, Hrvaca i Dicma. U priopćenju koje je poslano nakon jučerašnje Skupštine tvrtke „Vodovod i čistoća“ stoji kako Sinj ulaže najviše financijskih sredstava u navedenu tvrtku, a nema nikakva upravljačka prava te da stoga Grad ne želi financirati tvrtku, koja ne želi prikazati transparentno stanje, stoji u priopćenju gradonačelnika Sinja i njegovih zamjenika. ...

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan u posjetu Primoštenu

Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan u posjetu je Primoštenskom načelniku Stipi Petrini. Gradonačelnici će razgovarati o turizmu ali i suradnji ova dva grada.

Obavijest

Zajednica sportskih Udruga grada Sinja pozvala je sve sportske udruge i sportske djelatnike da do 18. veljače u pismenom obliku dostave svoje prijedloge za proglašenje najboljih sportaša i klubova s područja Grada Sinja za 2009. godinu. Svečano proglašenje najboljih bit će 25. veljače u gradskom kinu

Obavijest

Zbog kompletne rekonstrukcije od 4. kilometra za sav promet zatvorena je županijska cesta Grab-Krivodol. Postavljena je vertikalna signalizacja, a obilazni pravac za vozila je Velić-Krivodol–Grab.

Sport

Pred oko 800 gledatelja na igralištu u Glavicama jučer, 17. veljače, odigrana je  prijateljska nogometna utakmica između Glavica i Hajduka. Pobijedio je Hajduk s 6-1. Četiri pogotka postigao je Ante Vukušić po jedan za hajduk su dali Jozinović i Zulim, dok je jedini strijelac za Glavičane bio Stjepan Šandrić.

U Dugopolju su igrali Hrvace i Međimurje koji su igrali neriješeno 2:2

Kronika 92

Policijski službenici PP Sinj jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom od kojeg je prethodne večeri oduzeto 1,7 grama amfetamina-speeda i 1,1 gram marihuane. U sklopu krim istraživanja izvršena je i pretraga iznajmljenoga stana u Sinju, kojeg osumnjičeni koristi, kada je istom prilikom pronađeno i oduzeto 20,7 grama marihuane, 50 kom. sjemena indijske konoplje i više komada kutija "rizle". U sklopu krim istraživanja, izvršena je i pretraga osobnog vozila ford escort, kojeg koristi 26-godišnjak koji je zatečen sa osumnjičenim kada je istom prilikom u vozilu pronađen 1,7 grama marihuane. Slijedi im odgovarajuća KP-a.


Policijski službenici PP Sinj proveli su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, 22-godišnjakom, 21-godišnjakom i 20-godišnjakom. Osnovano se sumnja da su navedeni zajedno s 19-godišnjakom, nad kojim je još u tijeku kriminalističko istraživanje, tijekom prošle i početkom ove godine, u Sinju i Glavicama, počinili provale u dvije vikend kuće, vodospremnik, prodavaonicu i kiosk. Pričinjena materijalna šteta je oko 34 tisuće kuna.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici magla mjestimice smanjuje vidljivost, posebice na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Mogući su odroni zemlje i kamenja, na Jadranskoj magistrali te na cestama kroz gorska područja, kao i na širem području Gračaca i Obrovca. ...