Srijeda, 18.02.2009.

PRVI OVOGODIšNJI SNIJEGJutros je na cijelom području Dalmatinske zagore pao snijeg.
Na pojedinim mjestima cetinskog kraja ima ga i do 30 cm. Zbog snijega je na svim prometnicama otežan promet, a djelatnici sinjske nadcestarije i djelatnici Vodovoda i čistoće po prioritetu čiste ceste. Vozači se upozoravaju da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Zbog snijega i vremenskih neprilika došlo je i do prekida isporuke električne energije. Najveći kvar je na području općine Dicmo, kojeg otklanjaju djelatnici HEP-a Sinj.

Zbog nestanka električne energije u Dicmu i velikih snježnih nanosa prema svim naseljima u Dicmanjskom kraju te nemogućnosti prometovanja autobusa, danas se neće održavati nastava u Oš Ante Starčevića u Dicmu, izvijestio nas je ravnatelj škole Boris Bošković.

Zbog snijega i poledice autobusi Autoprijevoza Sinj jutros nisu prometovali prema naseljima Lučane, čitluk, Krušvar, Bisko, Tijarica, Bitelić. I na drugim relacijama bilo je određenog kašnjenja, a prema Splitu i Trilju polako se normalizira prometovanje autobusa.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Za petak, 20. veljače, najavljena je nova akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u prostorijama Crvenoga križa u Sinju, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati, a pristupit će joj i maturanti sinjskih srednjih škola. Organizatori pozivaju sve zdrave osobe u dobi od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji kako bi se prikupio što veći broj doza krvi.

OBAVIJEST IZ šRD CETINA SINJ

šRD Cetina Sinj danas organizira polaganje ispita za sporske ribiče. Ispit će se održati u ugostiteljskom objektu «TRI PUNTA» na Alkarskom trkalištu s početkom u 18 sati, a mogu mu pristupiti sve osobe s navršenih 15 godina i starije. Ispit se polaže jednokratno a cijena je 150 kuna, kazao nam je predsjednik šRD Branko Alebić. Više informacija o ispitu za športske ribiče može se dobiti na broj mobitela 098/537-651.

OBAVIJEST

U tijeku su upisi u vojnu evidenciju vojnih obveznika hrvatskih građana rođenih 1991. godine s prebivalištem na području Cetinskog kraja, kao i starijih koji nisu upisani. U ovim trenutcima počinje upis prezimena F i G, a u 13 sati prezima početnih slova J i K. Pozvani su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu, a eventualnu spriječenost dužni su opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

SINJSKI SPECIJALITETI NA SAJMU GAST U SPLITU

U organizaciji sinjske Turističke zajednice ove će se godine na tradicionalnom sajmu GAST 2009. u Splitu predstaviti hoteli, restorani i konobe s područja Sinja. Uz ponudu sinjskih specijaliteta posjetitelji će moći kušati domaću rakiju i med, a sve to uz prezentaciju starih zanata i gusle, kazao nam je direktor turističkog ureda Ante Latinac.

PRVI OVOGODIšNJI SNIJEGSinj je jutros uljepšao prvi ovogodišnji snijeg. Počeo je padati tijekom noći i do jutra ga je napadalo nekoliko centimetara. Temperatura zraka u 7 sati bila je -4 stupnja.