Ponedjeljak, 18.02.2008.

SASTANAK RADNIKA I STEčAJNE UPRAVITELJICE TVRTKE "DALMATINKA NOVA"



Na zahtjev radnika «Dalmatinke nove» danas u 11,30 sati u radničkom restoranu održat će se sastanak radnika i stečajne upraviteljice Natalije Mladineo. Radnici su zatražili sastanak nakon mirnog prosvjeda koji su održali ispred tvornice prošli tjedan, na kojem su izrazili nezadovoljstva što je jedan dio članova uprave i administracije u stečajnom timu Dalmatinke.

OBAVIJEST

Sinjsko dijabetičko društvo, Udruga umirovljenika Sinj i Grupa liječnika iz Zagreba danas su organizirali preventivni pregled petne kosti na osteoporozu, i pregled za mjerenje masnoće kojim se dokazuje pretilost. Pregled je počeo u 10 sati u prostorijama udruge umirovljenika na adresi Put Petrovca 1. Cijena pregleda je 70 kuna po osobi. Kako nas je informirala Zrinka Rosić predsjednica Udruge dijabetičara Ličko-senjske županije pregled će potrajati cijeli dan tako da se svi zainteresirani mogu doći osobno.

POčINJE ISPLATA DOPLATKA ZA DJECU

Danas počinje isplata doplatka za djecu za siječanj 2008. Korisnici koji su ostvarili pravo na doplatak za djecu u 2007. godini, trebaju obnoviti zahtjev do 29. veljače kako bi nastavno ostvarili pravo na doplatak za djecu od 1. ožujka 2008. bez prekida u isplati.

KINO DANAS

Još večeras u gradskom kinu igra američki film "Nacionalno blago" 2. dio sa Nicholasom Caigeom u glavnoj ulozi početak prikazivanja je u 19,30 sati.

SPORT



U susretima 1. kola županijskog nogometnog kupa Junak je u Sinju bio bolji od OSK-a 3-1, dok su nogometaši Glavica boljim izvođenjem jedanesteraca pobijedili Uraniju iz Baške Vode, a u regularnom dijelu bilo je 1-1.

Danas s početkom u 14 sati na Gradskom stadionu isto u okviru županijskog kupa igra se susret između Tekstilca i Hrvaca.

U 14. kolu A1 košarkaške lige Alkar je pobijedio Dubrovnik 92-71, a u A2 natjecanju triljska Cetina je na gostovanju pobijedila makarsku Amforu s visokih 96-46.

KRONIKA 92

PP SINJ, 17.02.2008.g., oko podneva, na širem sinjskom području, policijski službenici su zaustavili OV-o marke Audi A6, kojim je upravljao četrdesetčetverogodišnjak. Zbog počinjena prekršaja iz ZSPNC, policijski službenik mu je ispunjavao prekršajni nalog, da bi u službeno vozilo navedeni ubacio novčanicu od 200Kn. Protiv četrdesetčetverogodišnjaka podnesena je KP-a iz čl.348./Davanje mita/ KZ-a redovnim putem.

PP SINJ, 17.02.2008.g., protiv dvadesetšestogodišnjaka, koji je dana 15.02.2008.g. na širem sinjskom području, u obiteljskoj kući, fizički napao svoju suprugu kojoj je nanio TTO, podnijeta je KP-a iz čl.99./Teška tjelesna ozljeda/, čl.215A/Nasilničko ponašanje u obitelji/ i čl.213./Zapuštanje i zlostavljanje djeteta ili maloljetne osobe/, nakon čega je doveden u žIC, gdje mu je određen pritvor.
IZVOR: PU SD