Petak, 18.02.2005.

GODIšNJICA UHBDDR-a SINJ

UHBDDR-a ogranak Sinj danas obilježava pet godina postojanja. Tim povodom u Svetištu Gospe sinjske za sve poginule branitelje služena je sveta misa nakon koje su članovi koordinacije braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Sinja i Cetinskog kraja položili vijence i upalili svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima.
Obred molitve i odrješenja za poginule branitelja služio je gvardijan fra Zoran Kutleša. Svim nazočnima prigodnim riječima obratio se predsjednik Udruge Hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine Ante Smoljo, koji je tom prigodom rekao kako se nikada ne smiju zaboraviti svi oni koji su dali život za obranu domovine, a udruga će i dalje ponosno čuvati temeljne vrijednosti Domovinskog rata.
Obzirom na današnju godišnjicu Smoljo je istaknuo zadovoljstvo dosadašnjim radom i djelovanjem.

VIJESTI IZ TRILJA

HDZ Trilja u nedjelju obilježava 15 godina postojanja. Uz goste, saborske zastupnike, stranačke dužnosnike, sjednici će nazočiti ministar poljoprivrede Petar čobanković. Svečano obilježavanje najavljeno je u nedjelju u 12 sati u triljskom gradskom kinu.

Ovih dana u Trilju je objavljen natječaj za izgradnju kanalizacijskog sustava, nogostupa i drugih infrastrukturnih sadržaja na području grada. U spomenute projekte utrošit će se milijun i sto tisuća kuna koje je grad osigurao iz proračunskih sredstava.

Ceste triljskog kraja dobro su prohodne i posute pijeskom. Još uvijek je kritičnija situacija u pojedinim zaseocima viših predjela gdje snijeg nošen burom stvara zamete ponegdje visine i do metar i pol.

PRIOPćENJE MLADIH LIBERALA SINJ

Mladi liberali HSLS-a u svom priopćenju za javnost ističu da gradske vlasti ne poduzimaju veće aktivnosti po pitanju poboljšanja standarda studenata, aludirajući pritom na glavni problem, cijenu studentskog pokaza sinjskog Autoprijevoza za učenike i studente koji putuju prema Splitu i čija mjesečna pokazna karta iznosi 450 kuna.
Obzirom da je grad Sinj dodijelio sinjskim studentima stipendije u iznosu od 600 kuna i da je ove godine gradski proračun kudikamo veći nego prošlih godina, mladi liberali smatraju da vladajuće strukture moraju više ulagati u studente, stoga ih pozivaju da učine sve moguće napore da se studentski i đački pokazi smanje sa 450 kuna na neku puno razumniju svotu.


VRIJEME

Zadržat će se uglavnom sunčano uz umjerenu buru, koja će oslabiti tek krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 10 Celzijevih stupnjeva.