Utorak, 18.01.2011.

Triljani zadovoljni izborima

Nakon održanih izbora za vijeća mjesnih odbora na prostoru Grada Trilja, Triljski HDZ izrazio je zadovoljstvo izbornim rezultatom u većini naselja Triljskog kraja.
Naime, prema privremenim podacima HDZ pobjedio je u 9 od sveukupno 20 mjesnih Odbora na području Trilja.
'Rezultati po pojedinim naseljima potvrda su kontinuiteta dobrih rezultata Hrvatske demokratske zajednice, a u mjestima gdje nismo polučili dobar izborni rezultat, izvršiti ćemo analizu, utvrditi razloge i do novih izbora ponuditi nova rješenja i nove ljude koji će biti u interesu HDZ-a i naših sugrađanja', istaknuo je predsjednik triljske organizacije Jozo Sarač.
U 4 mjesna Odbora pobjedio je HSP, a predsjednik triljske organizacije Mate Čota kaže kako je njegova stranka više nego zadovljna, štoviše, osjećaju se kao pobjednici ovih izbora.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Osmine za jedinstvo kršćana

U svetištu Gospe Sinjske ovaj će se tjedan, upriličiti molitvena osmina za jedinstvo svih kršćana.
Molitvene osmine održavat će se od danas do 25. siječnja, prije večernje mise u 17:45 sati.
Gospodin Isus htio je da njegova Crkva bude jedno tijelo, a ne da krvari zbog podijeljenosti na zajednice koje se ne priznaju: na katolike, pravoslavce, protestante, anglikance, baptiste, pentekostalce i mnoštvo drugih. Crkva je povezana Božjom riječju, Duhom Svetim koji u svim kršćanima djeluje. Ali nije onako jedna kako je to Isus htio. Razdijeljeni kršćani jesu sablazan svijetu. Crkva čezne da se rane razdijeljenosti zacijele, da svi kršćani prepoznaju jedni u drugima istinsku braću, da se ne optužujemo, da ne gledamo na ono što nas rastavlja, nego na ono što nas spaja. Svjetska molitvena osmina za jedinstvom kršćana velika je nada za svijet.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Umirovljenici na zajedničkom ručku

Udruga umirovljenika Sinj za svoje članove danas organizira zajednički ručak uz tombolu, glazbu i ples. Ručak će se održati u restoranu Junak, s početkom u 14,00 sati. Zainteresirani umirovljenici mogu se javiti u tajništvo Udruge ili na broj telefona 821 262.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Propjevala missica!

Miss Hrvatske, Triljanka Katarina Banić i sinjski glazbenik Anđelko Mijić snimili su duet!
Pjesma nosi naziv 'Nije te vrijedan', a tekst i glazbu potpisuje Katarina Banić.
'Već dugo godina pišem pjesme, a prošlu godinu na pamet mi je pala ideja da nešto i uglazbim. Nazvala sam Anđelka Mijića, koji je moj dobar prijatelj, pa smo dogovorili da ćemo zajedno napraviti pjesmu 'Nije te vrijedan'. Radi se o pjesmi koja je zapravo zamišljena kao balada, ali smo ju napravili u malo bržem tempu, da bude više zabavnjačka. No, napravit ćemo i laganiju verziju. Ovo je moja prva pjesma, a nadam se da će ih biti još puno', završava lijepa Triljanka.
Pjesma je premijerno svirana u današnjoj emisiji Hit radija 'Nova stvar', a možete ju poslušati na www.hitradio.hr.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas u sinjskom kinu s početkom u 19.30 sati možete pogledati film: Dozvola za male Fockere / Meet the Parents: Little Fockers.

Kronika 192

Jučer,  17.01.2011.g., dovršen je očevid požara u Hrvacama. Osnovano se sumnja da je 50-godišnjakinja spaljivala korov kada je vatra izmakla kontroli i proširila se  na staju u vlasništvu 64-godišnjaka. Staja je u potpunosti izgorjela. Slijedi podnošenje kaznene prijave.

Također jučer, 17.01.2011.g., obavljen je očevid na požarištu u Dugopolju. Osnovano se sumnja da je uzrok izbijanja požara otvoreni plamen.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Magla, smanjuje vidljivost u većem dijelu unutrašnjosti, a mjestimice i u Istri, na širem riječkom području, na Krčkom mostu, u Dalmaciji...
Posebice skrećemo pozornost vozačima na sljedećim autocestama: A 1 između Zagreba i vijadukta Drežnik, od Otočca do Gospića i između čvorova Maslenica i Skradin, A 2, Zagreb-Macelj, od Krapine do Zaprešića te cijelom dužinom autoceste A 3 Bregana-Lipovac i A 4 Zagreb-Goričan.
U krajevima s maglom kolnici su vlažni i skliski.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK