Ponedjeljak, 18.01.2010.

Nataše Poparić dopis sa e-mail adrese: sinjsdp@net.hr ocijenila smiješnim

Sa e-mail adrese sinjsdp@net.hr Hit radio je zaprimio dopis u kojem se među ostalim optužuje  vodstvo stranke, u prvom redu predsjednica Gradske organizacije Nataša Poparić i njezini najbliži suradnici,  da su iz stranke potjerali “sve časne, poštene i obrazovane članove”, da su za vodeće članove antidatirali pristupnice, da se Gradski odbor održava u “zatvorenim kružocima”, da se u četiri godine nije sastao Nadzorni odbor niti postoje ikakvi financijski izvještaji, te zaključno da se nije vodila kampanja u korist Ive Josipovića,  te da su plakati završili na smetištu.
S obzirom da je dopis potpisam  samo imenima  bez prezimena zatražili su komentar predsjednice sinjske organizacije Nataše Poparić koja je  dopis ocijenila smiješnim, smatra da je riječ o  SDP-ovcima samo na papiru , „riječ o ljudima koji su odrađivali  posao „za Bandića“–istaknula je za Hit radio.  Iako nije željela reći o kojim se članovima stranke radi Poparić je rekla kako će uskoro pokrenuti i postupak njihovog isključenja.

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj uputio zahtjev Gradskom vijeću Sinja za osnivanjem novog gradskog vrtića

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj danas, 18. siječnja, je uputio zahtjev Gradskom vijeću Sinja za osnivanjem novog gradskog vrtića. Ističe kako  Grad Sinj ima i zakonsku obavezu donijeti plan mreže dječjih vrtića za grad Sinj koji mora biti temelj otvaranja budućih vrtićkih jedinica. Podsjetimo, isti zahtjev Bulj je predložio i na prošloj sjednici vijeća, ali je odbijen.

Obavijest

Sinjska Udruga umirovljenika organizira odlazak u toplice Fojnica u BiH. Svi zainteresirani mogu se javiti radnim danom u prostorije Udruge od 8 do 11 sati ili na tel: 821-262.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Na cestama u gorju i duž Jadranske i Ličke magistrale mogući su odroni.
Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti, a slab snijeg pada u Slavoniji. Jak vjetar povremeno otežava promet na autocesti A6, Rijeka-Zagreb na vijaduktu Hreljin.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak. Na Jadranskoj magistrali D 8, između Matulja i GP Rupa te na području općina Matulji, Klana i Opatija obavezna je zimska oprema.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste: ŽC 5130 Zalužnica-Škare, ŽC 3253 Košutarica-Mlaka, ŽC 5153 Bakovac Kosinjski–Gornji Kosinj i ŽC 6104 Donji Bitelić-Gornji Bitelić. Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica u mjestu Kuljani prometuju osobna vozila i autobusi. ...