Petak, 18.01.2008.

ODRžANA 70. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJADanas, 18. siječnja, održana je 70. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja za koju je bio predložen dnevni red od 5 točaka.
Jednoglasno je usvojen Prijedlog Proračuna Grada Sinja za 2008. godinu,. Tvrtka "IR LUčANE" d.o.o. iz Lučana za 621.245,35 kuna adaptirat će kuću za zbrinjavanje socijalno ugroženih obitelji u Sinju.
Prijedlog Splitsko-dalmatinske županije za davanje punomoći županu za produženje ugovora o zbrinjavanju otpada Grada Makarske je prihvaćen, ali s rokom važenja Ugovora do kraja 2009. godine.
Poglavarstvo je, s 1 glasom suzdržanim, prihvatilo Prijedlog ponude za otkup stana Ante Govorušića i to po cijeni od 1000 eura/m2.
U Povjerenstvo za rješavanje problema Gradskog bazena u Sinju izabrani su: Neven ćurković, Zoran Vujanović i Jasna Mijić-Trogrlić.

JOš NEMA ODLUKE O STEčAJU "DALMATINKE NOVE"Još uvijek nije donesena odluka Trgovačkog suda u Splitu o zahtjevu radnika "Dalmatinke Nove" o otvaranju stečaja nad tvrtkom "Dalmatinka Nova". Naime, nakon što su danas na posljednje ročište prije konačne odluke suda pozvani predlagatelj punomoćnika Zoran Vujanović, Gianfrancco Ladini i njegov zastupnik odvjetnik Tomislav Krka, odvjetnik Krka zatražio je izuzeće stečajnog sudca Ivana Basića i svih sudaca Trgovačkog suda u Splitu, kao razlog naveo je pritisak na suca Basića od strane radnika "Dalmatinke Nove".

Predsjednica Nezavisnog sindikata "Dalmatinke Nove" Iva Radonja smatra kako je nastup odvjetnika Krke samo kupovanje vremena poslodavaca.

Nezadovoljni odlukom Trgovačkog suda u Splitu radnici "Dalmatinke Nove" su blokirali ulaz u tvornicu.

OBAVIJEST

Iz Ureda državne uprave u Sinju podsjećaju sve korisnike zelenih poljoprivrednih knjižica, da iste mogu vratiti u ured broj 42 do kraja ovog mjeseca, kako bi i u ovoj 2008. godini mogli koristiti pravo na plavi dizel.

SPORT

Iz Udruge za mali nogomet Grada Sinja obavještavaju sve igrače i ekipe kako prijelazni rok za igrače «jedan za jedan» traje do 24. siječnja.
Drugi dio lige nastavlja se 27.siječnja.