Četvrtak, 18.01.2007.

PREDSTAVNICI MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE, šUMARSTVA I VODNOG GOSPODARSTVA U SINJU

Prethodna dva dana na području Splitsko-dalmatinske županije boravili su predstavnici ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva. Tom prigodom državni tajnik Zlatko Krmek posjetio je i grad Sinj te Vodnogospodarsku ispostavu kako bi se konkretno dogovorili aktivnosti za tekuću i sljedeću godinu na našem području.
Kako nas je informirao ove godine počinje se sa realizacijom projekta zaštite od štetnog djelovanja voda odnosa poplava na području Hrvatačkog polja, za taj dio napravljena je tehnička dokumentacija, a u realizaciju će se potrošiti 25 milijuna kuna. Drugi projekt koji će krenuti sa realizacijom već ove godine je i projekt navodnjavanja sinjskog polja.

POčEO UPIS U EVIDENCIJU VOJNIH OBVEZNIKA

U sinjskom Uredu za obranu u tijeku je upis u evidenciju vojnih obveznika, muškaraca hrvatskih državljana rođenih 1989. godine i starijih godišta, koji do sada nisu upisani, a imaju prebivalište na području Cetinskog kraja, u 11 počeo je upis prezimena koja počinju slovima R i S, dok će se od 13 sati upisivati prezimena sa slovima š i T .
Pozvani su dužni sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu ili domovnicu, a eventualnu spriječenost dužni su dostaviti ili opravdati roditelji ili članovi uže obitelji.

AUDICIJA

Krnjevalska udruga grada Sinja poziva svu djecu sa smislom za glumu pjevanje i ples, na audiciju na kojoj će se vršiti izbor izvođača za 2. dječji krnjevalfest koji će se održati u okviru manifestacije "KRNJEVALSKI DANI 2007. godine". Audicija će se održati u nedjelju 21. siječnja u prostorijama Pučkog kazališta Sinj s početkom u 10 sati.
Inače, manifestacija će početi u subotu tradicionalnom predajom ključeva grada Sinja predsjedniku Krnjevalske udruge Damiru Filipoviću-Grčiću.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima još danas i sutra od 8,30 do 14,30 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Turjaka, u zaseocima Pupić, župa, Maleš, Jadzidžija, Bilić i Lucić.

Do 15 sati bez struje će biti potrošači u Sičanima i to u zaseocima Milun, Bralić, Nerlović, Rogulj, Zebić, Radanović, Maretić, Balajić i Marić. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

KINO DANAS

U gradskom kinu od danas do nedjelje u terminu od 20 sati prikazivati će se film «Priča o rođenju Isusovom», a u termonu od 18 sati od sutra će se prikazivati i crtani film « Pusti vodu da miševi odu».

KRONIKA 92

PP SINJ, 15/16.01.2007. g. u mjestu Donji Bitelić, nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu te je otuđio više kutija cigareta, bonova za mobitel, boce alkoholnog pića, nekoliko litara maslinovog ulja i novac. šteta oko 18 000 kn.

Informacija od 14.01.2007. god. - PP SINJ, 17.01.2007. g., izvršena je krim obrada nad dvojicom maloljetnika kojom je utvrđeno da su dana 14.01.2007. g., oko 01,00 sati, u Sinju, u gradskom parku, oštetili 8 ukrasnih stabala, 160 kom. ukrasnog zelenog grmlja i 2 kante za otpad pričinivši štetu od oko 20.000,00 kn. Protiv obojice je podnesena kaznena prijava po čl. 222 KZ (oštećenje i uništenje tuđe stvari).
IZVOR: PU SD