Stanje se polako normalizira

Stanje na području Cetinskog kraja polako se normalizira, no snijeg i poledica još uvijek stvaraju poteškoće u odvijanju prometa. I dalje je za sav promet zatvorena županijska cesta Sinj - Otok preko Sinjskog polja. Iz Nadcestarije su nas izvijestili kako će čišćenju te prometnice ponovno pristupiti danas poslijepodne.

Djelatnici Nadcestarije jučer su pročistili ceste prema Kamenskom, Priorici, Rožama, Voštanima, Čikotinoj lađi, Strmendocu, Satriću i Potravlju. Danas namjeravaju čistiti puteve po zaseocima u selima širom Cetinskog kraja.

Iz Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Sinja izvijestili su kako se još uvijek čiste ulice na području Sinja, te se snijeg kamionima izvozi iz samog centra Grada. Privatnici će svojim bagerima danas čistiti nepročišćene dijelove Zelova, Gljeva i Radošića.

Dodajmo kako je Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Sinja jučer održao sastanak na kojem su dogovarali aktivnosti u slučaju novog snježnog nevremena koje meteorolozi najavljuju već za sutra.

Načelnica Elena Perković Paloš izvijestila nas je kako je Stožer popisao dodatnu mehanizaciju privatnih osoba koje se žele staviti na raspolaganje Gradu i građanima.

Iz Stožera savjetuju građanima da pripreme namirnice koje će im biti dostatne za nekoliko dana.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

09.02.12