Puno problema sa strujom

Jaka bura koja puše od jučer poslijepodne na području Cetinskog kraja prouzrokovala je probleme i u opskrbi električnom energijom. Djelatnici HEP-a zbog visokih nanosa snijega nisu u mogućnosti na vrijeme intervenirati, pa su neka područja i po nekoliko sati bez struje. Noćas nešto prije 2,30 sata bez struje su ostali potrošači na vrličkom naselju, zaseoci Kijevo, Cetina, Civljane, Garjak, Kukar, Ježević, Koljane i Laktac. Kvar će biti saniran nakon što se djelatnici HEP-a uspiju probiti kroz snježne nanose. Od jutros problema s opskrbom strujom ima i u ostalim područjima Cetinskog kraja.
Zbog kvara na 10-kilovoltnom dalekovodu bez struje je dio Sinja, naselja Pavići, Šimci, Čemer, Suhač, Čitluk, zaseok Librenjak u Karakašici, hrvatačka naselja Bitelić, Vučipolje, Zasiok i Dabar, te Alebić u Hrvacama. Struje nema ni na niskonaponskoj mreži u Hanu i Glavicama Donjim u zaseocima Labrović i Vučić.
Na području općine Otok struje nije bilo u Udovičićima i Grabu, a na triljskom području bez struje su još uvijek Podi i Korita, dok je kvar u Rožama saniran.

Saniran je i kvar na niskonaponskoj mreži u Tijarici, u zaseocima Škaro i Pavići, koji su punih 48 sati bili bez električne energije, no pojedinačnih problema ima i u Gornjoj Tijarici, u zaseocima Marasović, Pervan i Jukić. Na triljskom području struje nema ni u naseljima Strizirep i Čačvina, te zaseoku Vrcan u Ugljanima.

U otočkom naselju Gala, na dijelu Županijske ceste, jaka bura stvorila je nanose snijega visoke i do 2 metra, u kojima je zarobljeno desetak osobnih automobila, kamion i dva vozila Hrvatskih pošta. Ljudi su u vozilima kojima ne mogu ni naprijed ni nazad. U snijegu su zarobljeni već više od dva sata i već su u životnoj opasnosti, jer ni vozila ne mogu ugrijati. Pomoć su zatražili prije 3 sata, no nitko ne dolazi.Nakon što je tri sata čekao pomoć koja nije stizala, jedan od zarobljenih vozača uputio se pješke u obližnju kuću. Srećom, stigao je na vrijeme, jer je već počeo gubiti svijest. Pomoć mu je pružila obitelj Stipe Tomaševića, koja ga je utoplila i dala mu tople napitke.
Savjetujemo vozačima iz Otoka, Rude i Udovičića, kojim je ovo jedini put, da ne prolaze preko Gale jer će se naći u velikoj opasnosti. Neka do svojih domova koriste pravac Sinj – Turjaci – Grab.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

07.02.12