BIT ĆE I VUCO: U petak večer studenata Cetinske krajine

ZAGREB / SINJ – Večer Cetinske krajine u organizaciji udruge „Studenti Cetinske krajine“ održat će se u petak, 20. siječnja, u dobro poznatom klubu „Roko/Akademija“. Naše studente zabavljat će Siniša Vuco, a koncert počinje u 22 sata.
Važno je naglasiti kako će se prije ove Večeri održati i predstavljanje filma „Istinom do pobjede“ našeg Sinjanina Petra Malbaše u 20 sati u prostorijama kina „Forum“ na Savi. General Damir Krstičević za ovaj je film kazao kako je veliki doprinos dokumentiranju istine u Domovinskom ratu.
Dokumentarni film „Istinom do pobjede“ napravljen je u lipnju 2011., a autor u njem na temelju izvorne filmske građe donosi priču o hrvatskom vojniku te obrani i oslobađanju hrvatske države od 1991. do 1995. od jugo-srpske agresije.
Udruga Studenti Cetinske krajine osnovana je 22. listopada 2005. godine na inicijativu studenata Ante Miloša iz Brnaza, Ivana Bote iz Tijarice i Ivana Žole iz Košuta. Ciljevi Udruge su očuvanje i unaprijeđenje veza studenata iz Cetinske krajine s rodnim krajem te njegovanje i prezentacija kulturne i povijesne baštine Cetinskoga kraja, kao i ostvarenje boljeg standarda studenata na području smještaja i prehrane te okupljanje i druženje studenata u mjestu studiranja, te poticanje studenata da stečeno znanje ulože u brži i kvalitetniji razvoj svoga zavičaja.
Piše: Petar Kliškinić Klika
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

18.01.12