BLAGDAN MALE GOSPE U SOLINU

Blagdansko ozračje Male Gospe prisutno je i kod naših vjernika.Večeras od 23 sata organizirano se hodočašće u marijansko svetište u Solin.

Iz svetišta umoljavaju vjernike da obuku odjeću svjetlijih boja te da ponesu baterijske svjetiljke kako bi ih lakše prepoznali vozači. Policija upozorava vozače na povećani oprez pri vožnji u večernjim satima.

Inače, svečanost obilježavanja male Gospe počela je još u ponedjeljak trodnevnicom i svetim misama kaže župnik Don Vinko Sanader te najavljuje veliki broj hodočasnika kao i visokih državnih dužnosnika na obilježavanju blagdana.

U Solinu je i danas svečano pred Blagdan Male Gospe i Dan grada. U 17 sati pred zgradom Gradske uprave otkrit će se svečano bista prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tudjmanu autorice Dijane Ive Sesartić.

Nakon toga slijedi polaganje vijenacana spomen obilježje poginulim braniteljima na Gospinom otoku, a potom i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća oko 20,30 tradicionalno će se prirediti i predblagdanski vatromet, u 22 sata na ljetnoj pozornici Gradina, solinska Hvidra organizira koncert Tihe Orlića i gostiju.

07.09.05