Božićni sajam na sinjskoj Pijaci

Uoči božićno-novogodišnjih blagdana Zadruga 'Vridne ruke žena cetinskog kraja' sutra u Sinju na sinjskoj pijaci organizira prezentaciju autohtonih proizvoda Cetinskog kraja. Prezentacija će biti kod božićne jelke koju su ove godine svojim ukrasima okitile upravo članice ove zadruge.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Osim rukotvorina, prirodnih ukrasa za jelke i slika na štandovima će se naći i suhomesnati proizvodi, med, rakija, sir, pura i uštipci. Ovom prigodom s dijelom svoje koerografije nastupit će i članovi 'Udruge za zaštitu baštine cetinskog kraja'.

Cilj akcije je privući posjetitelje iz Sinja, Splita i okolice da svoju božićnu košaricu napune u Sinju, gradu u koji se nekada subotom dolazilo u nabavu svježeg i suhog mesa te svih ostalih domaćih proizvoda.

Isto tako, ovo je prigoda da se vidi čime se bave vrijedne članice zadruge.

Podsjećamo, zadruga 'Vridne ruke žena cetinskog kraja' osnovana je u trećem mjesecu ove godine, a članice zadruge bave se različitim djelatnostima - kukičanjem, vezenjem, pletenjem, slikanjem, izradom narodnih nošnji, izradom nakita, torbi, drvne galanterije, slastica, cvjećarstvom, proizvodnjom domaćeg luka, proizvodnjom meda i drugih pčelarskih proizvoda te izradom autohtonih kolača

IZVOR: WWW.FERATA.HR

16.12.11