Dječji tjedan

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode 'Cjelovit život' u sklopu svojih aktivnosti tijekom 2011. Godine od 5. prosinca do 13. prosinca 2011. g. organizira niz događanja pod zajedničkim nazivom 'Dječji tjedan', s ciljem da se najmlađim stanovnicima sadržajno obogati predblagdansko vrijeme, te da se ujedno, u suradnji s predstavnicima gradova, općina, državnih institucija, drugih udruga i svih ostalih zainteresiranih, pokuša odgovoriti na pitanja vezana za društveni život mladeži našega kraja. Suorganizator Dječjeg tjedna je Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskoga kraja. Otvaranje 'Dječjeg tjedna' je večeras. U gradskom kinu u Sinju s predstavom 'Nikolina pisma' nastupit će Dramska udruga Most iz Trilja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U srijedu, 7. prosinca u 17,30 sati u Galerija Galiotović održat će se Likovna radionica, a u 18,30 u dvorana Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske edukativna radionica 'Važnost dojenja za zdravlje'.

U četvrtak, 8. prosinca, od 10 do 12 sati u gradskom kinu bit će projekcije crtanih filmova, a u 19 sati u dvorani Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske okrugli stol o odgoju i zdravlju mladih, na temu 'Depresija'

U petak, 9. prosinca u 18,30 u Dvorani Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske učenici OŠ Ivana Mažuranića s Hana izvest će predstavu 'Pobuna igračaka'. Nakon predstave koncert će održati nadareni glazbenici sinjske OGŠ Jakova Gotovca, OŠ Ivana Mažuranića - Han Mažuranića – Han i Hrvatsko folklorno društvo 'Jadro'.

U subotu, 10. prosinca u16 sati u Dvorani Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske Kazalište lutaka iz Splita izvest će dramu Mira Gavrana 'Zeko traži mamu'.

U nedjelju, 11. prosinca u 18.30 sati u Dvorani Svetišta Čudotvorne Sinjske bit će održan koncert dječjih klapa i klape 'Sinj'.

U ponedjeljak, 12. prosinca u 18.30 sati u Dvorani Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske Enes Kišević izvest će predstavu za djecu 'Ružno pače'.

U utorak, 13. prosinca u 10 sati na sinjskoj pijaci organizira se okupljanje i promenada dječjih vrtića, a Sveta Lucija i anđeli darovat će djecu slatkišima. Istoga dana u Dvorani Čudotvorne Gospe Sinjske bit će izvedene dvije predstave. U 11 sati nastupit će djeca iz sinjskog Dječjeg vrtića 'Blagovijest', a u 16 sati djeca iz Dječjeg vrtića 'Vrapčić' iz Brnaza s predstavom 'Događaj u Betlehemu'.

'Dječji tjedan' u organizaciji ove dvije sinjske udruge i uz potporu Grada Sinja održava se drugu godinu. I ove godine ulaz je slobodan na sve priredbe.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

05.12.11