Dani tehničke ispravnosti vozila

Od 21. do 26.studenog 2011. Hrvatski autoklub i Centar za vozila Hrvatske provode preventivno-sigurnosnu akciju Dani tehničke ispravnosti vozila, u sklopu Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.
Pozivaju se vozači da sa svojim vozilima pristupe besplatnom tehničkom pregledu u jednoj od stanica za tehnički pregled vozila.
Pravo na besplatni tehnički pregled vozila nemaju vozači koji u razdoblju provođenja akcije svoje vozilo moraju podvrgnuti redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.
U sklopu akcije nema sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja neispravnosti i uputiti u ovlašteni servis.
Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u smislu sigurnosti cestovnog prometa, obzirom da je vozilo, uz vozača i cestu, osnovni čimbenik sigurnosti prometa.
Prvih 5000 vozača koji budu sudjelovali u akciji, dobiti će na poklon tekućinu za pranje vjetrobranskog stakla vozila, koja je prilagođena uporabi u zimskim uvjetima.
IZVOR: PU SD

21.11.11