PRIOPĆENJE ZA JAVNOST GO SDP-a SINJ



Poštovani sugrađani,
Izjava premijerke Jadranke Kosor dana u središnjem Dnevniku prije dva dana zaprepastila je sve one koji bolje poznaju situaciju oko privatizacije „Autoprijevoza Sinj“. Kako nitko iz Grada Sinja nije našao za potrebnim obraniti čast i ugled  svih onih koji su na vrijeme upozoravali na sumnju u nepoštivanje Ugovora od strane strateškog partnera, a koji je potpisala Vlada RH-Grad Sinj- Promet Makarska, SDP  ima moralnu obvezu reagirati.
IZVOR: GRADSKI ODBOR SDP SINJ
 
Kao što smo  čuli  gospođa premijerka jasno je uprla prstom na Grad Sinj kao glavnog krivca koji nije ispunio svoje ugovorom preuzete obveze i to od  2006 godine, odnosno stalno je opstruirao provođenje potpisanog Ugovora.
Kako  se u kuloarima stalno proziva SDP za stanje u Autoprijevozu, odnosno ispada da je SDP glavni krivac za sprečavanje daljnje privatizacije, smatramo,  da je potrebno istaći nekoliko bitnih činjenica.
Dana 17.11.2011 na službenim stranicama DORH-a oglasilo se i  Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje je  između ostalog kazalo, da je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo  istražni zahtjev u ožujku 2011 protiv devet državljana RH  zbog osnovane sumnje da su protupravno pribavili imovinsku korist od 6 milijuna kuna trgovačkom društvu Promet Makarska d.o.o. a na štetu Autoprijevoza Sinj. Istražni centar Županijskog suda po istome još nije postupio. Odnosno, da je Općinsko državno odvjetništvo  u Sinju podiglo optužnicu za četvoricu državljana RH koji su oštetili Autoprijevoz Sinj, a u korist Prometa Makarska za 10 milijuna. kuna.
Glavna rasprava još nije zakazana.
Pametnome dovoljno! To je zapravo odgovor na pitanje u čijim ladicama leže predmeti Autoprijevoza Sinj i zašto?

Premijerka je svoju izjavu započela rečenicom „koliko ja imam informaciju …“, a mi bi je završili.“gospođo Kosor nemate očito dobru informaciju, jer da imate onda bi znali da je godinu dana u Sinju vlast obnašao vaš HDZ, koji također nije želio provesti taj famozni Ugovor iz razloga što nitko pametan na sebe nije želio preuzeti odgovornost, da ono što su gradili građani ovoga grada nekome tek tako pokloni, a naročito ukoliko postoje osnovane sumnje na nezakonite radnje.
Prije nego što ste se razriješili ministra, Ivana Šukera, trebali ste tražiti upravo od njega punu informaciju, pa danas ne bismo bili u situaciji da nam radnici s preko 35 godina radnog staža završe na ulici i štrajkaju glađu.“

Za Gradski odbor GO SDP Sinj
Nataša Poparić                   

18.11.11