Paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na grad heroj Vukovar, u Sinju i Trilju sutra će se održati večer sjećanja 'I u mom gradu Vukovar svijetli'. U organizaciji Udruge tjelesnih invalida Grada Sinja – UTIS i braniteljskih udruga sutra će se na prigodan način obilježiti 20. godišnjica sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Program obilježavanja počinje ujutro u 10 sati, kada će se na spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave položiti vijenci i zapaliti 20 svijeća za 20 godina pada Vukovara. Nakon toga, u 10 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje 20 svijeća upriličit će se na centralnom križu na groblju Svetog Frane u Sinju. Poslijepodne od 16 sati i 30 minuta polaganje vijenaca i paljenje svijeća biti će ispred Gospina lika u fratarskom dvorištu te ispred biste dr. Franje Tuđmana. Od 17 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana održat će se prigodni program i paljenje 1700 svijeća u znak sjećanja na 1700 žrtava Vukovara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Braniteljska zajednica 'Patriot' sutra od 17 sati organizira paljenje svijeća uz glavnu prometnicu D1, od ulaza iz Brnaza do izlaza kod Bokina rasta. U isto vrijeme biti će paljenje svijeća na mostovima na Cetini – Panj, Han i Kerep.

Paljenje svijeća u znak sjećanja na vukovarske žrtve organizira se i na području Grada Trilja. MO Košute i Društvo 'Košuta' iz Košuta organizirali su paljenje svijeća koje će se upriličiti danas u 17 sati u Vukovarskoj ulici u Košutama, počevši od OŠ 'Košute' prema Trilju i Turjacima. Svijeće će se paliti i pored košućke crkve Presvetog Srca Isusova, kod centralnog križa na groblju te kod 40 metara dugog zida sa likovima Blage Zadre, Andrije Matijaša Pauka i Damira Tomljanovića Gavrana.

Udruga osoba s invaliditetom Trilj i udruga žena 'Triljanke' također su organizirali paljenje svijeća, koje će se održati sutra od 16 sati i 30 minuta na triljskom mostu. Od 17 sati održat će se kolona sjećanja – svečani mimohod od mosta ulicom Ante Starčevića do spomenika Svetoga Mihovila, gdje će se upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća, molitva i recitacija.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

17.11.11