Zimska služba spremna za zimu

Sinjska Nadcestarija spremna je za zimsku službu koja je počela 15. studenoga 2011. i koja će trajati do 15. ožujka 2012. godine. U nadležnosti sinjskih cestara je 505 kilometara cesta na području Cetinskog kraja, koje se čiste i posipaju prema prioritetu.
U slučaju snijega ili poledice najprije se tretira 128 kilometara državnih cesta, zatim 156 kilometara županijskih, a nakon njih 222 kilometra lokalnih cesta.

Djelatnicima zimske službe na raspolaganju je pet velikih vozila s opremom, specijalno vozilo Unimog s opremom i izbacivačem snježnih nanosa za brdska područja, te strojevi u slučaju trećeg stupnja pripravnosti, odnosno snježnih smetova greder, rovokopač i utovarivač.

U silosima u Tijarici i Otišiću deponirano je po 150 tona soli, a na deponijima utovara u Hrvacama i Sinju osigurano je 500 tona sipine. Prema potrebi sinjska zimska služba na raspolaganju će imati i sipinu iz silosa u Križicama kojim upravlja Nadcestarija Split. Sinjski su se cestari opskrbili i s dovoljnom količinom kalcij-klorida za tzv. mokro posipanje.

Zbog smanjenja troškova Županijske ceste prošle godine su ukinule 24–satna dežurstva djelatnika za vrijeme zimske službe u nadcestarijama u Sinju i Cisti, pa će se zimskom službom i ove godine koordinirati iz Splita. Broj telefona dežurnog cestara u Županijskim cestama je 50 80 80. Nadležni kažu kako će se u slučaju većeg snijega, a radi bolje koordinacije, dežurstva uspostaviti i u Sinju i u Cisti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

16.11.11