Otvorena Srmina samoposluga

U palači Tripalo jučer je otvorena socijalna samoposluga odjeće i obuće koju je udruga Srma organizirala za građane u potrebi, a prvog dana samoposlugu je posjetilo 17 korisnika.
Podsjećamo, prošle godine Srma je otvorila samoposlugu kao probni projekt, a s obzirom da se pokazala vrlo korisnom i da su je posjetila 92 korisnika, organizirana je i ove godine. Najveći dio dojeće i obuće koja je izložena u samoposlugi darovali su građani Sinja i okolice u akciji prikupljanja koju je u listopadu i srudenome organizirala Udruga Srma. Novu i staru odjeću i obuću besplatno mogu preuzeti umirovljenici s mirovinom do 1.600 kuna, primatelji socijalne pomoći i nezaposleni. Građani sami biraju što im treba, uz obvezno predočenje osobne iskaznice i zadnjeg odreska od mirovine i socijalne naknade te redovno ovjerenog kartona nezaposlene osobe.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Samoposluga je danas, u četvrtak i u petak otvorena od 17 do 19 sati, a sutra i u subotu od 10 do 12 sati.

Predsjednica Udruge Srma Snježanka Jadrijević kaže kako je odjeća dobro očuvana, a Srmine volonterke sortiraju odjeću, odbacuju ono što nije za upotrebu, a sve ostalo izlože u prostoru socijalne samoposluge.

'Razmišljali smo o tome da je možda modificiramo. Prije dvije godine čak smo predložili Gradu Sinju da se napravi jedno centralno skladište humanitarne pomoći koje bi tijekom cijele godine bilo otvoreno za najpotrebitije i u kojem bismo osim odjeće, obuće i hrane prikupljali i druge potrepštine za naše sugrađane. Znate, često ljudima ostane npr. par metara pločica, malo cementa, višak šporeta, dječja kolica, krevetić ili nešto slično, što bi se moglo staviti u to centralno skladište da oni koji su zaista u potrebi ne lutaju i ne traže okolo nego se jednostavno obrate centralnom skladištu. Za sada još uvijek nije bilo sluha za tu zajedničku ideju koja bi iziskivala puno koordinacije za ostalima koji se bave humanitarnim radom, ali vjerujem da ćemo s vremenom možda i postići takav nekakv dogovor', naglasila je Snježanka Jadrijević.

Dodajmo kako građani koji žele darovati odjeću istu mogu donijeti u palaču Tripalo za vrijeme trajanja socijalne samoposluge.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

08.11.11