Kazalištarci se vratili iz ŠvicarskeSinjsko pučko kazalište vratilo se sa gostovanja u Švicarskoj. Sinjski amateri prošlog vikenda gostovali su u toj zemlji na poziv Hrvatskog kulturnog kluba iz Badena i Hrvatske katoličke misije iz Berna.
Tijekom gostovanja u Švicarskoj, Sinjani su u tri dana izveli čak četiri predstave. Najprije su u petak gostovali u Zurichu, gdje su pred prepunom dvoranom NK Hajduk Zurich izveli predstavu 'Pometeni. Dan poslije, Sinjani su gostovali u Badenu, gdje su u dvorani Rotethorneu izveli predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta'. Poslije toga, kao zahvalnost domaćinima i publici koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu, sinjski kazalištarci izveli su i predstavu 'Pometeni'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nakon predstava, kao i dan ranije u Zurichu, upriličeno je zajedničko druženje koje je uz pjesmu i veselje potrajalo do kasnih noćnih sati.

U nedjelju su Sinjani gostovali u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Bernu, gdje su poslije svete mise kojoj su i sami nazočili izveli predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta'.

Među brojnom publikom u Bernu bio je i predstavnik Hrvatskog veleposlanstva u Švicarskoj Tino Klarić-Kukuz. Veleposlanik Sinjanima pridružio na svečanom ručku kojeg je organizirala i pripremila naša katolička misija u tom gradu.

Kakvo zanimanje je izazvalo gostovanje Sinjana u Švicarskoj najbolje svjedoči činjenica da su u subotu na predstavi u Badenu bili gledatelji iz Luzerna, Zuricha, Berna, Basela, Geneve, Zuga i drugih gradova koji su došli pozdraviti naše izvođače.

Sinjski kazalištarci ističu kako su posebno zahvalni svojim domaćinima Ani Macan, Zvonimiru Mitru, fra Gojku Zovku i Tinu Klariću - Kukuzu, s kojima su proveli nezaboravan vikend.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

26.10.11