'Duh Asiza' u Sinju

Franjevački institut za kulturu mira Split i Franjevački samostan Gospe Sinjske u povodu 25. obljetnice molitvenog susreta za mir pape Ivana Pavla II i predstavnika svjetskih religija u gradu sv. Franje Asizu organiziraju okrugli stol: Dijalog o dijalogu. Okrugli stol će se održati u Dvorani Gospe Sinjske večeras u 19 sati. Uvodni pozdrav održat će organizatori fra Mijo Džolan i fra Bože Vuleta.

Scensku izvedbu dijaloga sv. Franje i sultana Malek al-Kamila izvest će Ivana Župa, Marijan Grbavac, Marko Duvnjak; Izbor glazbe i video projekcije: Silvana Dragun; Svjetlo: Mišo Dolina; Scena: Ivica Kalebić; Dramaturški savjetnik: Zvonimir Smajić; Režija: Rade Perković

U razmjeni spoznaja o blagoslovu i zakazivanju religija na polju: pravde i mira, zrenja slobode sudjelovat će prof. Marko Grčić, prof. dr. Ante Vučković, prof. dr. Nikola Bižaca. Moderator je novinar Damir Šarac.

Na temu Svjetlost u islamskoj i kršćanskoj poeziji govorit će Enes Kišević, a molitve raznih religijskih tradicija glumci Nada Kovačević, Marijan Grbavac i Marko Duvnjak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

24.10.11