Kazalištarci u Gornjem Jesenju

Sinjsko pučko kazalište danas i sutra gostuje u Gornjem Jesenju kod Krapine. Na ovom gostovanju Sinjani će izvesti predstavu 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta', autora Tomislava Čadeža, a u režiji Željka Viculina koji je prvi i uprizorio navedeni tekst.
 U predstavi nastupaju Antonija Barać, Pero Radović, Katarina Župić, Lovrin Tomašević i po prvi put na daskama koje život znače Luka Čačija i Mario Bilandžić.
Prema riječima predsjednika Željka Viculina, Sinjsko pučko kazalište radi punom parom. Na poziv naših iseljenika, a uz pomoć Grada Sinja, kazalištarci 19. listopada putuju na 5-odnevno gostovanje u Švicarsku. U Badenu i Bernu izvest će 'Romeo i Julija iz Velikog Bunjišta', a u Horgenu će nastupiti s predstavom 'Pometeni', autora Bruna Baraća.

Sinjsko pučko kazalište ove će godine, po prvi put, sudjelovati u međunarodnoj manifestaciji kazališnih predstava 'Noć kazališta'. Kao gosti Sinjana najavili su se Šoltani, Dubrovčani, Triljani i Proložani, a u tijeku su pregovori sa još nekim poznatim grupama.

Sinjski kazalištarci dobili su poziv uveličaju otvaranje kazališta u Pločama, a već je dogovoreno i gostovanje Dječjeg dramskog studija koje će 10. prosinca nastupiti u Dubrovniku sa predstavom 'Nema poraza za Djeda Mraza'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

08.10.11