PREDSJEDNIK MATICE HRVATSKE OGRANAK SINJ FRA MIRKO MARIć NEUGODNO IZNENAđEN ODLUKOM GRADSKOG POGLAVARSTVA O POSTAVLJANJU SPOMENIKA FRA PAVLA VUčKOVIćA

Gradsko poglavarstvo podržalo je odluku o postavljanju spomenika, no ne na toj lokaciji, jer Petrovac za Sinjane već ima određenu kulturnu i tradicijsku vrijednost - istaknuto je na sjednici. Stoga je na Poglavarstvu donesen zaključak o formiranju posebnog povjerenstva koje bi trebalo biti sastavljeno od članova Poglavarstva, Matice hrvatske i članova Uprave za zaštitu kulturne baštine čiji zadatak će biti naći adekvatno mjesto za postavljanje spomenika.

Predsjednik Matice Hrvatske Sinj Fra Mirko Marić neugodno je iznenađen odlukom Poglavarstva o nepostavljanju spomenika na spomenutu lokaciju. Ističe nezadovoljstvo utrošenim vremenom na posebne dozvole, trošenjem novčanih sredstava, a na kraju i negativnom odlukom.

Iako su predstavnici struke, Konzervatorskog odjela iz Splita dali suglasnost za postavljanje spomenika na prostoru česme, Sinjska vlast je donijela ipak drugu odluku, obrazlažući je kako bi spomenik ugrozio stari simbol Sinja, česmu Petrovac izgrađenu 1878. godine.

25.08.05